Termék részletek


Ganoderma lucidum (Pecsétviaszgomba) gyógygomba őrlemény - 30g

Ganoderma lucidum (Pecsétviaszgomba) gyógygomba őrlemény - 30g
5 600 Ft

ÖSSZETÉTEL
Csak Ganoderma lucidum (pecsétviaszgomba) gombatestet (szár+kalap) és spórát tartalmazó őrlemény, 100%-os tisztaságú, semmilyen hozzáadott adalékanyagot nem tartalmaz.

JAVASOLT FOGYASZTÁS
1-3 g naponta

MINŐSÉG MEGŐRZÉSE
A csomagoláson feltüntetett időpontig

SZÁRMAZÁS
Saját termék (Magyarország)

CSOMAGOLÁS
Aromazárású BOPP tasak

GYÁRTÓ:

Reishi Sziget (Unitas - Team Sz. Sz. Magyarország)

 • MIBEN MÁS GYÓGYGOMBÁNK, MINT A TÖBBI MAGYARORSZÁGON KAPHATÓ HASONLÓ TERMÉK?


  PRÉMIUM MINŐSÉGŰ, MAGYAR ALAPANYAGOKAT HASZNÁLUNK A TERMESZTÉS SORÁN
  100% TISZTASÁGÚ, MINŐSÉGI GOMBAPORT KAP TŐLÜNK
  A SZÁRÍTÁSI ELJÁRÁS SORÁN KÍMÉLETES MÓDSZERT ALKALMAZUNK.
  NEM HASZNÁLUNK ADALÉKANYAGOKAT, TARTÓSÍTÓSZERT, TÖMEGNÖVELŐT, ÉS HASONLÓ SZINTETIKUS VEGYÜLETEKET.

  MILYEN HATÓANYAGOK TALÁLGATÓK A GANODERMA GOMBÁBAN?

  1. POLISZAHARIDOK: ERŐS IMMUNRENDSZERT ALAKÍTANAK KI!

  JAVÍTJÁK AZ IMMUNRENDSZER HATÉKONYSÁGÁT
  SERKENTIK AZ ÖNGYÓGYÍTÓ FOLYAMATOKAT
  MEGSEMMISÍTIK AZ ELHALT SEJTEKET, ÉS A VÍZBEN OLDÓDÓ MÉREGANYAGOKAT
  JAVÍTJÁK A VÖRÖSVÉRTESTEK OXIGÉNSZÁLLÍTÓ KÉPESSÉGÉT

  Az emberi testben az immunrendszerre kifejtett hatásuk rendkívül jelentős, reaktiválják azt, működését erősítik. Mivel növelik az antitestek számát, ezzel erősíteni képesek a szervezetet és nagymértékben automatizálják és revitalizálják annak öngyógyító működését.


  2. TRITERPENOIDOK : CSÖKKENTIK A KOLESZTERINSZINTET!

  ÉLÉNKÍTIK A VÉRKERINGÉST
  CSÖKKENTIK A VÉR KOLESZTERIN SZINTJÉT
  MÉRSÉKLIK AZ ALLERGIÁS REAKCIÓKAT
  HANGULATJAVÍTÓ ÉS NYUGTATÓ HATÁSÚAK

  A Ganodermából nyert több mint 100 különböző triterpenoid (szerves sav) nemcsak a triglicerid számot és a koleszterin szintet csökkentik, hanem a hisztamin felszabadulást gátolva antiallergiás hatással is bírnak.


  3. ADENOZIN: VÉRRÖGKÉPZŐDÉST GÁTOLJA!

  ÉLÉNKÍTI A VÉRKERINGÉST
  A SZÖVETEK ELSAVASODÁSA ESETÉN MEGELŐZI A THROMBOCYTÁK (VÉRLEMEZKÉK) ÖSSZETAPADÁSÁT
  OPTIMALIZÁLJA A VÉR PH-ÉRTÉKÉT
  CSÖKKENTI A KOLESZTERIN SZINTET
  Az adenozin hatására csökken a vérzsír szint, kedvező hatást fejt ki a vérkeringésre, megakadályozva a koleszterin lerakódását és a vérrögök képződését.


  4. SZERVES GERMÁNIUM : NAGYON ERŐS ANTIOXIDÁNS!

  NÖVELI A SZÖVETEK OXIGÉN-TELÍTETTSÉGÉT
  JAVÍTJA AZ IMMUNRENDSZER MŰKÖDÉSÉNEK HATÉKONYSÁGÁT
  SERKENTI AZ IDEGRENDSZERI FUNKCIÓKAT


  A szerves germánium (vegyjele: GE) – nagyon erős antioxidáns hatással bír, csökkenti a szabad gyökök károsító hatásait, véd az elektromágneses terek negatív hatásától, javítja a sejtműködést, megszabadítja a szervezetet a nehéz fémek toxikus hatásától. Optimalizálva az oxigén ellátást, javítja a szervek életfunkcióit.

  A germánium sok „hosszú életet“ ígérő gyógynövényben fellelhető, pl. ginzeng, fokhagyma, aloe és fekete gyökér, de legnagyobb mennyiségben a Ganodermában található.


  HOGYAN FOGYASSZAM?

  A gyógygombákat ajánlatos étkezés előtt, bő vízzel bevenni. A napi adag két-három részre történő osztásával optimalizálhatjuk felszívódásának mértékét.

  A Reishi gomba (Ganoderma) kúraszerű alkalmazásánál napi 2x 1 mokkáskanálnyi (2*0,5g) elegendő, kevés folyadékban (tea, joghurt, kávé, méz, szörp stb.) elkeverve, vagy forró vízzel felöntve és leszűrve teaként is fogyasztható.

  Mi javasolni szoktuk, hogy szűrés esetén érdemes a visszamaradt gombát is elfogyasztani. Bár az új őrlési technológiánknak köszönhetően mára már olyan finom port készítünk, aminek jelenléte egyáltalán nem zavaró a tea, kávé vagy szörp fogyasztása során sem. Áztatás után jól keverjük fel, és fogyaszthatjuk is. Valaki például este beáztatja, és reggel fogyasztja éhgyomorra a teáját.

  Szigorú felhasználási procedúrája tehát nincs a gombapornak. Azt szoktuk javasolni, hogy mindenki tapasztalja ki, hogy neki hogy a legjobb, és hogy a leghatásosabb fogyasztani.
  Ami fontos még, és el szoktuk mondani a fogyasztással kapcsolatban, az az, hogy a gombának vannak vízben és alkoholban oldódó hatóanyagai. Ezért érdemes akár felváltva fogyasztani a két formátumot.


  ALKOHOLOS KIVONAT – TINKTÚRA:

  Ganoderma gombából, természetes módszerrel Ön is ki tudja vonni azokat a hatóanyagokat, amelyek a szervezet egészséges működéséhez nélkülözhetetlenek. Nem kell mást tennie, csak készíteni egy alkoholos tinktúrát a gombából (mi 30g gombához 0,5l 38-50 fokos alkoholt javaslunk). Ezt áztatjuk néhány napon keresztül üvegben (pl. befőttes üveg). Minél tovább áll, annál jobban kioldódnak a hatóanyagok. Így, a hatóanyag kb. 65%-át tudjuk kioldani (pl. vitaminokat, ásványi anyagokat – magnézium, kalcium, cink, mangán, vas, réz, germánium ). Mindezek az anyagok hatásosan védik szervezetünket a betegségektől, s a már meglévő betegségeket mérsékelhetik, sőt adott esetben meg is szüntethetik.


  VIZES KIVONAT:

  Elkészítheti úgy is, hogy forró vízzel felönti a gombaport, de akár fél órán keresztül kis lángon főzheti is. Utóbbi esetben néhány hatóanyagot el fog veszíteni.
  A meleg vizes frakcionálásnak köszönhetően a kivonat tartalmazza a gombákban lévő poliszacharidokat (1-3 β- glükánok), esszenciális aminosavakat (pl. glutaminsavat, L-triptofánt, L-arginint, lizint) és vitaminokat.

  Kiderült például, hogy a vizes kivonatokban található (vízben oldódó) hatóanyagok együtt felelősek az antibakteriális hatásért.


  A gomba erős méregtelenítő hatása miatt fokozatosan szoktasssa szervezetét a gombapor fogyasztásához.

  Első héten napi 1/2 mokkáskanál ajánlott, majd hetente növelheti az adagot 1/2 mokkáskanálonként a kívánt mennyiség eléréséig.


  Javasolt C-vitamin egyidejű fogyasztása, mert így a hatóanyagok könnyebben épülnek be a szervezetbe.  MI A GANODERMA GYÓGYGOMBA AJÁNLOTT DÓZISA?


  Az adagolás függ a betegség típusától és súlyosságától, illetve magától a kezelendő pácienstől is. A gombák adagolását mindig individuálisan kell beállítani.

  Átlagérték: napi 1 g gombapor

  A napi adagot folyamatos emeléssel fel lehet vinni akár 8-10g-ra is, ha szükséges.


  LEHETSÉGES-E A TÚLADAGOLÁS ÉS MILYEN HOSSZAN TART EGY KÚRA?


  Túladagolni nem lehet a Ganodermát. Porított gombából jelentős mennyiség, akár napi 15-20 g is fogyasztható. Nem tapasztaltak még nagyobb mennyiséget fogyasztóknál káros mellékhatásokat, ugyanakkor – megfigyelések szerint -, a nagyobb adagok fogyasztása nem járt nagyobb hatékonysággal sem.

  A kúra időtartama – a kiinduló állapottól függően – általában 3 és 6 hónap közé tehető. Megemlítendő, hogy huzamosabb ideig (évekig) is fogyasztható a gomba szüneteltetés nélkül, mivel nincs benne olyan hatóanyag, ami ezt indokolttá tenné.


  MENNYI IDEIG ELÉG EZ A KISZERELÉS?


  Átlagos, napi 1 g fogyasztása mellet ez a csomag (30g Ganoderma) egy ember 1 havi adag kúráját tartalmazza.

  A jelenleg hatályban lévő EU-s és magyar jogszabályok alapján az étrend-kiegészítőknek, élelmiszernek gyógyhatást tulajdonítani nem szabad, ezért a leírtak nem vonatkoztathatók az Unitas-Team Szoc. Szöv. Reishi Sziget védjeggyel ellátott termékeire.