Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Bemutatkozás

Bemutatkozás

Az Unitas-Team Szociális Szövetkezet igazgató elnöke vagyok, Szabó Emese Edina. Párommal Suri Attila Ganoderma gomba őstermelővel döntöttünk úgy 2013-ban, hogy megalapítjuk az Unitas- Team Szociális Szövetkezetetet, amely 2013. április 26.-án 7 fővel a Nyíregyházi Törvényszék Cégbíróságán bejegyzésre került Cg. 15-02-050744 szám alatt.

Attilával már 2006 óta foglalkozunk gombatermesztéssel, azon belül is specializáltan ganoderma gombát termesztettünk. Az előállított gombát magunk őröltük és csomagoltuk, valamint az értékesítést is nagy százalékban magunk végeztük kézműves vásárokon, termelői piacokon.

Tapasztalatunk szerint az emberek jelentős része fordul az egészséges táplálkozás, és az egészséges életmód irányába. Ezzel párhuzamosan egyre többen fedezik fel a gyógynövényeket, ezen belül is a gyógygombákat, mint prevenciós eszközt. Sőt, az orvos társadalom egy része is elfogadja, illetve ajánlja a természetes készítményeket, kiegészítő kezelésként.

 

 

A szövetkezet megalapítására az indított bennünket, hogy bár az emberek próbálnak a szervezetükbe minél egészségesebb ételeket és italokat bevinni, illetve természetes módon pótolni az ásványi anyagokat, nyomelemeket, mégis a külső ápolást még mindig kemikáliákkal, sőt kőolaj származékokat is tartalmazó anyagokkal oldják meg.

Éppen ezért a szövetkezet alapításának célja az egészséges életmód népszerűsítése, természetes kezelésekkel kapcsolatos oktatási, tájékoztatási felvilágosítási tevékenységek megszervezése és kivitelezése.

Az egészséges életvitelhez nemcsak az egészséges táplálkozás, de az egészséges módon történő tisztálkodás, szépségápolás is beletartozik. Éppen ezért fogtunk ganodermás krém és ganodermás szappan előállításába.

Szövetkezetünk a gyártás és forgalmazás mellett fontosnak tartja, hogy a hátrányos helyzetben lévők számára munkafeltételeket teremtsen, valamint szociális helyzetükön javítson.

Elérendő célunk az emberek egészségük iránti felelősségének tudatára ébresztése, az egészséges életvitelhez szükséges tudás és készségek elsajátításának hatékony támogatása, ennek következtében a lakosság életminőségének javítása és az egészségben eltöltött életévek növelése.


Küldetésünk

 

Manapság az emberek egyrészt rohanó életmódjukból adódóan, másrészt a modern orvostudomány fejlődéséből fakadóan többször nyúlnak a gyógyszerek után, szeretnének azonnali megoldást a problémáikra. Kevésbé figyelnek oda testük jelzéseire, már csak ha nem tudják tovább húzni mennek el orvoshoz, segítik a szervezetüket a gyógyulásban.

Bár lassú ütemben ugyan, de kezd újra a köztudatba kerülni nagyszüleink évszázadok óta öröklődő tudása, a gyógynövények ismerete.

HOGY MIÉRT JÖN OLYAN LASSAN VISSZA A KÖZTUDATBA A GYÓGYNÖVÉNYISMERET?

 

Mert a gyógynövények nem csodaszerek, azokat nem lehet néhány napig beszedni, majd újra úgy hinni, jól vagyunk. A gyógynövényeket általában kúraszerűen, huzamosabb ideig (általában 3 hónap minimum) kell alkalmazni, hogy egyáltalán valamilyen szemmel látható hatást ki tudjanak fejteni.

Ezzel szemben a gyógyszerek szinte azonnal hatnak, igaz, hogy a mellékhatásaikat hosszú-hosszú sorokon át olvashatjuk. Akkor kinek is van ideje és kedve hónapokig használni egy készítményt?

 

 

AZ EGÉSZSÉGTUDATOS ÉLETBEN A MEGELŐZÉSEN VAN A HANGSÚLY

Arbiter Petronius fogalmazta meg : „Az orvos kezel, a természet gyógyít.” A gyógyszerekkel legtöbb esetben a tüneteket tudják enyhíteni vagy eltüntetni, de a kiváltó okot elég nehéz felismerni és kezelni.

Véleményünk szerint mindennek az alapja az egészséges életmód és a megfelelő állapotú immunrendszer. Ezért küldetésünknek tekintjük az egészséges életmód hirdetését, azaz a helyes táplálkozás, a mozgás, a természetes gyógynövények és ezekből készült ápolószerek használatának fontosságát.

Mivel a gyógyszerek egy részét is gyógynövényekből, gyógygombákból, azok kivonataiból vagy az azokkal végzett kutatások eredményeként elkülönített hatóanyagból állítják elő, így nem tagadható azok kiváló élettani hatása.

Sok év tapasztalata azt mutatja, hogy a fitoterápia az utolsó szalmaszál, amibe a betegek kapaszkodnak, amikor már az orvostudomány lemondott róluk.

Célunk, hogy az emberek szemléletét megváltoztassuk, hogy ne a fitoterápia legyen az utolsó, de éppen az első lehetőség, amihez nyúlnak bármilyen egészségügyi problémával.

Az alternatív gyógymódokat még kiegészítő terápiaként is viszonylag kevés orvos említi, annak ellenére, hogy például Japánban vagy az Egyesült Államokban a betegek több, mint 60%-a alkalmaz valamilyen kiegészítő kezelést. Bár ma már egyre többet halljuk, hogy az orvosok is a Megelőzés fontosságát hirdetik, például daganatos betegségek időben történő felismerésénél.

Álláspontunk szerint a megelőzés, a nem-beteggé-válás az alapja a hosszú, boldog, egészséges életnek!

 

„HÁZAK HELYETT MA MÁR EGÉSZSÉGES CSALÁDOKAT ÉPÍTEK!”


Évekkel ezelőtt az építőiparban dolgozott Suri Attila, a ganoderma gomba egyik hazai őstermelője. Véleménye szerinte egy családnak nemcsak házat, de igazi otthonnak való lakot adni, az egyik legnagyobb megtiszteltetés. Hiszen rábízni valakire az otthon építését feltétlen bizalmat jelent.

Mikor elkezdett a ganoderma gomba termesztésével foglalkozni nem is gondolta volna, hogy ugyanazt a bizalmat fogja megkapni az emberektől, mint a házépítésnél. Hiszen nem csak egy gyógygomba őrleményt árusított, hanem az családok egészségének védelmét tűzte zászlajára.

AHOGY FOGALMAZ: „HÁZAK HELYETT MA MÁR EGÉSZSÉGES CSALÁDOKAT ÉPÍTEK.”

Még, ha azon emberek egy része, akikkel találkozik (például a kézműves vásárokon) nem is fogja a reishi gombát nap nap után használni, mégis sokat segít életmódra vonatkozó tanácsaival, mint a táplálkozás, mozgás, vagy akár a családtagok egymással való kapcsolatának segítése. Hiszen az egészséges család nem csak annyit jelent, hogy minden családtag fizikailag egészséges, de azt is, hogy boldogan tudnak együtt élni.

Pályázatok

1. TÁMOP-2.4.3-D.1-13/1 - 2013-0149 Szociális gazdaság fejlesztése  Azönfenntartást célzó szociális szövetkezetek támogatása konvergencia régióban 

A törődés nimfái – hátrányos helyzetűek foglalkoztatása és képzése a szépségiparban az Unitas – Team Szociális Szövetkezetnél

SIKERES VÁLLALKOZÁS BEINDÍTÁSA EURÓPAI UNIÓ ÉS A MAGYAR ÁLLAM TÁMOGATÁSÁVAL

 

Az Unitas - Team Szociális Szövetkezet az Új Széchenyi Terv, Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében meghirdetett „Szociális gazdaság fejlesztése – Az önfenntartást célzó szociális szövetkezetek támogatása a konvergencia régióban” című, TÁMOP-2.4.3.D-1-13/1 kódszámú pályázati felhívás keretében 14, 96 millió Ft összegű támogatást nyert el.

 

A TÁMOP-2.4.3.D.1-13/ 1-2013-0149 azonosító számú projekt során 3 fő munkavállaló foglalkoztatása, 3 fő képzése, a célcsoport foglalkoztatásához, munkavégzéshez szükséges eszközök, berendezések beszerzése, 2 db natúrkozmetikai termék kifejlesztése, bevizsgálása és engedélyeztetése (1 db. Reishi krém, 1 db. Reishi szappan), web-áruház készítése, marketingkommunikációs terv és üzleti terv készítése valósultak meg európai uniós forrásból.

 

Elmondható, hogy az Új Széchenyi Terv céljaival összhangban, a foglalkoztatás bővült, a szépségipar fejlődött a konvergencia régióban. Az Európai Unió Európai Szociális Alapjának, valamint a magyar kormány támogatásával megvalósult projekt lehetővé tette a vállalkozás hosszú távú fenntartását.

A projekt megvalósítására 2015.05.01.-2015.10.31. közötti időszakban került sor.

 

2. GINOP-5.1.3.-16-2017-00054 azonosító számú a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programból megvalósuló „UNITAS-TEAM SZOCIÁLIS SZÖVETKEZET FEJLESZTÉSE ÉTRENDKIEGÉSZÍTŐ TERMÉKEK GYÁRTÁSÁVAL HÁTRÁNYOS HELYZETŰ SZEMÉLYEK FOGLALKOZTATÁSÁVAL”

További információ kérhető:

Szabó Emese Edina, sajtóreferens

Elérhetőség:

Unitas – Team Szociális Szövetkezet

Tel.:06/20-322-1090
e-mail: 
szaboemeseedina@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kiállítások, Vásárok

Rendszeresen megjelenünk helyi termelői piacokon, valamint olyan kiállításokon és vásárokon az ország számos pontján, amelyen elsősorban az egészséges életmódhoz kapcsolódó ismeretterjesztés zajlik, natúr, bio vagy adalékanyag mentes termékeket lehet megvásárolni.