Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Blog

Szívroham és szélütés elkerülése

2019.12.02 10:57

Zsibbadt lábak, nehéz járás, görcsös vádli. A leggyakoribb tünetei a perifériás artériás betegségeknek, mely a leggyakoribb kiváltó oka a szívrohamnak és a stroke-nak. Az idő előrehaladtával sokan hajlamosak az öregedésre fogni a fentebb említett jeleket, ám érdemes minél előbb orvoshoz fordulni, hogy megakadályozhassuk a szövődményeket.

A perifériás artériás betegségeknek számos oka lehet, ezek közül azonban a leggyakoribb az érelmeszesedés. Ez azt jelenti, hogy az érfalban zsíros részek alakulnak ki, mely szűkíti az eredet és akadályozza a vér normál áramlását. A legtöbbször a szívnél fordul elő ez a jelenség, de bármely artériát megtámadhatja az érelmeszesedés, különösen 50 éves kor felett.

Nemzetközi statisztikák szerint világszinten a 5 - 28 százalék esély van a betegség előfordulására. Az idősebbeknél leginkább az életmódban keresendők az okok, mely miatt rendszerint anyagcsere-betegségek alakulnak ki, ami érszűkület, súlyosabb esetben pedig perifériás artériás betegséget okoz. A fiatalabb generáció esetében inkább autoimmun vagy egyéb genetikus eltérések, gyulladások miatt jelentkezhet ugyanez.


A leggyakoribb kiváltó okok:

- dohányzás

- cukorbetegség

- elhízás

- öröklődő magas vérnyomás

- problémás koleszterin szint

- öröklődő autoimmun betegés

 

Miért érdemes azonnal orvoshoz fordulni, ha valamilyen tünetet észlelünk?

Ha csak egy – két tünetet észlelsz, érdemes azonnal orvoshoz fordulnod, így elkerülheted a súlyosabb szövődmények, valamint a szívroham és a stroke kialakulását.


A Ganoderma gomba alkalmas az artériás érelmeszesedés megelőzésére és kezelésére, így javasolt folyamatos fogyasztása!