Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Blog

Győzd le a stresszt és maradj egészséges!

2020.12.21 07:00

A rohanó mindennapokban folyamatosan stressznek vagyunk kitéve, mely ha tartóssá válik, nagyon káros hatásai vannak az egészségünkre. Fontos, hogy próbáld elkerülni ezeket a szituációkat és segíts a szervezetednek megnyugodni. A Ganoderma gomba segíthet abban, hogy nyugodtabban zárd az évet és újult erővel vethesd bele magad 2021-be!

A stressz rendszerint csak rövid ideig tartó állapot, amely amint elmúlik a helyzet, ami kiváltotta, megszűnnek a testi reakciók is. Mint például egy vizsga szituációban. Előfordulhat azonban, hogy a stressz tartóssá válik, mikor úgy érezzük, életünket már nem tudjuk irányítani. Aki így él, egyre rosszabbul teljesít a munkahelyén, egyre ingerlékenyebb és túlhajszoltabb. Minderre rámehet az egészséged is.


Mivel jár a stressz?
A jellemző tünetek között szerepel a depresszió, az agresszivitás, de ide tartozik a félelem, a nehéz döntéshozatal, az étvágy csökkenése vagy az alvászavar is. Sőt, jelezheti tartós stresszt az alkohol és esetleg a drogok megjelenése is. Ha nem szűnik meg a tartós stressz, komoly következményei is lehetnek, mint például a szív- és érrendszeri megbetegedések, a hasmenés vagy székrekedés vagy az allergia is. A gyomorbántalmak és a hányinger is ide sorolandó, akárcsak az ízületi fájdalom.

Fogyassz Ganoderma gombát!
A Ganoderma gomba idegrendszeri folyamatokban gátolhatja a sejtsérülést (a dopaminerg neuronok degenerációját gátolja), nyugtató hatású az adenozin, triterpének, ganoderol A és B hatóanyagainak köszönhetően.