Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Blog

Ezt teszi a tartós stressz a szervezeteddel

2019.05.09 12:53

A stressz rendszerint csak rövid ideig tartó állapot, amely amint elmúlik a helyzet, ami kiváltotta, megszűnnek a testi reakciók is. Mint például egy vizsga szituációban. Előfordulhat azonban, hogy a stressz tartóssá válik, mikor úgy érezzük, életünket már nem tudjuk irányítani. Aki így él, egyre rosszabbul teljesít a munkahelyén, egyre ingerlékenyebb és túlhajszoltabb. Minderre rámehet az egészséged is.

A stressz jellemző tünetei
A jellemző tünetek között szerepel a depresszió, az agresszivitás, de ide tartozik a félelem, a nehéz döntéshozatal, az étvágy csökkenése vagy az alvászavar is. Sőt, jelezheti tartós stresszt az alkohol és esetleg a drogok megjelenése is.

Komoly következményei lehetnek a tartós stressznek
Ha nem szűnik meg a tartós stressz, komoly következményei is lehetnek, mint például a szív- és érrendszeri megbetegedések, a hasmenés vagy székrekedés vagy az allergia is. A gyomorbántalmak és a hányinger is ide sorolandó, akárcsak az ízületi fájdalom.

A Ganoderma gomba idegrendszeri folyamatokban gátolhatja a sejtsérülést (a dopaminerg neuronok degenerációját gátolja), nyugtató hatású az adenozin, triterpének, ganoderol A és B hatóanyagainak köszönhetően.