Ganoderma termesztés és kapszulázás
A vadon termő Ganoderma igen ritka és gyűjtése szakértelmet kíván, mert csak a fiatal és közepes életciklusában lévő gomba fejti ki terápiás hatását. Napjainkban a gomba termelése szigorú feltételek mellet ellenőrzött formában történik, hogy a legmegfelelőbb módon legyen hasznosítható.

Attila és Emese zsákos módszerrel termesztik a Reishi gyógygombát.
A termesztés fortélyai üzleti titkokat képeznek, de a termesztési módszer általánosságban hasonló a zsákos étkezési gombatermesztéshez.
Egy csokor Ganoderma gomba Fejlödésben lévö termötestek
Attila és Emese saját maguk készítik a termesztö blokkokat is. Az alapanyaggal megtöltött zsákokat autoklávban sterilizálják, majd az így már csirátlanított zsákokat steril box alatt beoltják a Ganoderma gomba oltópálcáival. A gombával beoltott zsákok átkerülnek az átszövetö helyiségbe, ahol néhány hét alatt a micélium fonalak szépen beszövik az alapanyagot. Ezeket a zsákokat állítják be a fertőtlenített termesztő helységekbe.
Lassan befejezödik az érés, közeledik a szüretelés Pecsétviaszosan csillogó Ganoderma gomba
A termesztő helységekbe szabályozott módon megfelelő hőmérsékletet és páratartalmat kell beállítani, hogy a gomba fejlődésnek induljon. Miután a gomba kifejlődött, kezdödhet a „szüretelés”. Egy zsákról akár többször is van lehetőség begyűjteni a termést.