Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Tudta?

Reishi gyógygomba hatóanyagai

2019.01.18 08:08

Reishi gyógygomba hatóanyagai

 

 

Szerves Germánium – nagyon erős antioxidáns hatással bír, csökkenti a szabad gyökök károsító hatásait, véd az elektromágneses terek negatív hatásától, javítja a sejtműködést, megszabadítja a szervezetet a nehéz fémek toxikus hatásától. Optimalizálva az oxigén ellátást, javítja a szervek életfunkcióit. A szerves germánium különleges hatásai közé sorolható a sejtek és szervek elektromágneses mezejének a növelése, ezáltal növelve azok életenergiáját. Ilyen értelemben a Ganoderma szerves germánium tartalma spirituális sajátosságokat hordoz, épp ezért használták keleten meditáció előkészítésére.

Polizaharidok – az emberi testben az immunrendszerre kifejtett hatásuk jelentős, mivel növelik az antitestek számát, erősítve a szervezetet és potenciálva, annak öngyógyító működését.

Az adenozin hatására, csökken a vérzsír szint, kedvező hatást fejt ki a vérkeringésre, megakadályozva a koleszterin lerakódását és a vérrögök képződését.

A Ganodermából nyert több mint 100 triterpenoid nemcsak a trigliceridek és a koleszterin szintet csökkentik, hanem a hisztamin felszabadulást gátolva antiallergiás hatással is bírnak.

A Micellium marad azonban a gomba titkos alkotóeleme, amely egy sajátos fehérje szerkezet, ennek köszönhető a gomba öregedés gátló hatása, megelőzve az öregkori elbutulást, frissen tartva a fizikai és szellemi funkciókat.

További ismertebb hatóanyagok közül megemlíthető a magas C-vitamin és B vitamin tartalma, ezeknek az egészségmegőrzésre kifejtett széleskörű hatásával.

A különleges összetevőknek köszönhetően a szervezetbe jutva a Ganoderma valóságos biológiai scanner-ként végigpásztázza a testet, és ahol egyensúlyzavar van, ott elkezdi kifejteni méregtelenítő, savbázis egyensúlyt szabályzó, immunrendszer serkentő, regeneráló hatását.

Adenozi-: Megakadályozza a vérrögök kialakulását, csökkenti a koleszterinszintet és a zsírtartalmat, segíti a vér szabad áramlását, fejleszti az adrenalin mirigy funkcióját, hogy egyensúlyban tartsa a hormonszintet, szabályozza az emésztést és megfelelő állapotban tartsa a vér PH-szintjét.

Terpenoidok- erősíti az emésztőrendszert és felépíti az antigének által okozott allergiák elleni védelmet. Csökkenti a koleszterinszintet és aktiválja a sejtek atommagját.

Ganoderic esszencia- megfiatalítja a szöveteket, optimalizálja a test funkcióit és fiatalságát, legyőzi a bőrbetegségeket és megszépíti a bőrt.

Keserű íz- A japán orvos- és gyógyszerészszakma folyamatosan kutatja ezt a tulajdonságot. Az eredmény: valószínűsíthetően a germánium és a poliszacharidok kapcsolatából adódik. Egyes növények tartalmazzák az egyiket vagy a másikat, de a ganoderma mindegyiknél hatékonyabb. Az alkotóelemek kombinációja eltér minden más növényétől, és a hatékonyság biztosítása érdekében minden alkotóelemet meg kell őrizni.


KUTATÁSOK, KLINIKAI KÍSÉRLETEK TÁMASZTJÁK ALÁ A GANODERMA LUCIDUM GYÓGYGOMBA JÓTÉKONY HATÁSAIT

  • NORMALIZÁL A SZÖVETKÁROSODÁS MEGELŐZÉSE ÉRDEKÉBEN.

  • MEGAKADÁLYOZZA A RÁKOS BETEGEK EMBÓLIA MIATTI HIRTELEN ELHALÁLOZÁSÁT.

  • CSÖKKENTI A RÁK ÁLTAL OKOZOTT FÁJDALMAT A PECSÉTVIASZGOMBA RENDSZERES FOGYASZTÁSA.

  • A GOMBA HATÓANYAGAI SERKENTIK AZ IMMUNRENDSZER MŰKÖDÉSÉT.

  • A PECSÉTVIASZGOMBA EGYES HATÓANYAGAI BIZONYOS IDEGRENDSZERI FOLYAMATOKBAN GÁTOLJÁK A SEJTSÉRÜLÉST (A DOPAMINERG NEURONOK DEGENERÁCIÓJÁT GÁTOLJA).