Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Tudta?

Miért tartják „csodagombának” a Reishi-t?

2018.11.26 20:07

Miért tartják „csodagombának” a Reishi-t?

 

ÖN MÁR NEM HISZ A „CSODAMÓDSZEREKNEK”? ÉS MI A HELYZET AZ ORVOSI KUTATÁSOKKAL?

A japánban Reishi-nek, a kínai gyógyászatban Linghzi-nek , és tudományos nevén Ganoderma Lucidum-nak (pecsétviaszgombának) nevezett gombafajtát évezredek óta olyan jelzőkkel illeték, mint a „Fiatalság elixírje”„Halhatatlanság királynője”„A növények koronázatlan királya”„Csodagomba”.

DE MIÉRT „CSODAGOMBA”?

Ez a ritka és különleges gombafaj a fák törzsén növekszik és annak segítségével táplálkozik. Ázsiában a mai napig a leggyakrabban használt természetes gyógyászati eszköz, bár gyűjtése nagy szakértelmet igényel.

 

A keleti gyógyászatban azt figyelték meg, hogy a Reishi fogyasztása jótékonyan hat a szervezetre.

Szinte látjuk, ahogy a szkeptikusok már legyintenek is:

„Persze , megfigyelés, na hiszen….

” És igazuk van! Ne higgyenek csupán a megfigyeléseknek!

HIGGYENEK A MODERN KORI KUTATÁSOKNAK!

Az orvostudomány az 1970-es években kezdte el vizsgálni a Ganoderma lucidum gyógyhatásait, termesztését 1975-ben kezdték el. 2005-ben Dr. Howard W. Fisher könyvet írt a kutatások eredményeiről, “Reishi a megoldás” címmel.

Japánban a Koseisho Egészségügyi részlege támogatott gyógyszernek nyilvánította a Ganoderma Lucidumot, Krestin néven törzskönyvezték, mint rákellenes gyógyszert.

 

Még az igen szigorú Food and Drug Administration (az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala, FDA) is engedélyezte étrend-kiegészítőként való felhasználását.

Számtalan kísérlet és kutatás folyt a Reishi gomba gyógyító hatásairól, ezekről a kutatási anyagokról, publikációkról, megjelent cikkekről és a kutatásokat felhasználó könyvekről egy linkgyűjteményt teszünk közzé, a teljesség igénye nélkül. Ezekre a tanulmányokra alapozva írták le, és tesszük közzé mi is a ganoderma gomba hatóanyagait, hatásait.

Mivel a tudományos publikálás nyelve nagy többségében az angol, így ezeket a publikációkat így olvashatják. A fontosabb kutatási eredményekről a blogon folyamatosan jelentetünk meg nem-orvosok számára is érthető formában összefoglalókat.