Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Blog

Mindent a Ganoderma gombáról!

2020.05.19 06:25

Az orvostudomány az 1970-es években kezdte el vizsgálni a Ganoderma lucidum gyógyhatásait, termesztését 1975-ben kezdték el. 2005-ben Dr. Howard W. Fisher könyvet írt a kutatások eredményeiről, “Reishi a megoldás” címmel. Minden kísérlet és kutatás azt erősítette meg, hogy a Reishi gomba számtalan betegség esetén hatásosan alkalmazható.

Hatóanyagai igazán sokszínűek.

A Ganoderma gyógygomba 7 legfontosabb összetevője!


Szerves Germánium
Ez a hatóanyag nagyon erős antioxidáns hatással bír, csökkenti a szabad gyökök károsító hatásait, véd az elektromágneses terek negatív hatásától, javítja a sejtműködést, megszabadítja a szervezetet a nehéz fémek toxikus hatásától. Különleges hatásai közé sorolható a sejtek és szervek elektromágneses mezejének a növelése, ezáltal növelve azok életenergiáját. Ilyen értelemben a Ganoderma szerves germánium tartalma spirituális sajátosságokat hordoz, épp ezért használták keleten meditáció előkészítésére.

Polizaharidok
Az emberi testben az immunrendszerre kifejtett hatásuk jelentős, mivel növelik az antitestek számát, erősítve a szervezetet és potenciálva, annak öngyógyító működését.

Ganoderic esszencia
Megfiatalítja a szöveteket, optimalizálja a test funkcióit és fiatalságát, legyőzi a bőrbetegségeket és megszépíti a bőrt.

Terpenoidok
Erősíti az emésztőrendszert és felépíti az antigének által okozott allergiák elleni védelmet. Csökkenti a koleszterinszintet és aktiválja a sejtek atommagját.

Adenozin
Csökkenti a vérzsír szintjét, kedvező hatást fejt ki a vérkeringésre, megakadályozva a koleszterin lerakódását és a vérrögök képződését.

Micellium
A gomba titkos alkotóeleme, amely egy sajátos fehérje szerkezet, ennek köszönhető a gomba öregedés gátló hatása, megelőzve az öregkori elbutulást, frissen tartva a fizikai és szellemi funkciókat.

Keserű íz
A japán orvos- és gyógyszerészszakma folyamatosan kutatja ezt a tulajdonságot. Az eredmény: valószínűsíthetően a germánium és a poliszacharidok kapcsolatából adódik. Egyes növények tartalmazzák az egyiket vagy a másikat, de a ganoderma mindegyiknél hatékonyabb. Az alkotóelemek kombinációja eltér minden más növényétől, és a hatékonyság biztosítása érdekében minden alkotóelemet meg kell őrizni.

A különleges összetevőknek köszönhetően a szervezetbe jutva a Ganoderma valóságos biológiai scanner-ként végigpásztázza a testet, és ahol egyensúlyzavar van, ott elkezdi kifejteni méregtelenítő, savbázis egyensúlyt szabályzó, immunrendszer serkentő, regeneráló hatását.

A teljesség igénye nélkül, íme egy lista azokról a leggyakoribb panaszokról, amelyek kezelésében segíthet a Ganoderma gomba:

MIGRÉNES FEJFÁJÁS
REUMA ÉS ÍZÜLETI GYULLADÁSOK FÁJDALMAI
VÁLLMEREVSÉG
RÁKOS DAGANATOK VISSZAFEJLESZTÉSE. (HA A PÁCIENS KEMOTERÁPIÁVAL EGYÜTT ALKALMAZZA A GANODERMÁT, AKKOR MEGAKADÁLYOZZA A MELLÉKHÁTASOKAT, PL. HAJHULLÁS, HÁNYÁS, ÉTVÁGYTALANSÁG STB.)
MELLDAGANAT, VASTAGBÉLDAGANAT, GYOMORDAGANAT, PAJZSMIRIGYDAGANAT
KÖSZVÉNY, BŐRGYULLADÁSOK
MAGAS ÉS ALACSONY VÉRNYOMÁS
VÉRKERINGÉSI ZAVAROK, VISSZÉR, ATHEROSLEROSIS (ÉRSZŰKÜLET)
ASZTMA
CUKORBETEGSÉG
ALLERGIÁK, BŐRALLERGIÁK
ARANYÉR, SZÉKREKEDÉS, HASMENÉS
ÁLMATLANSÁG
VESÉVEL KAPCSOLATOS BETEGSÉGEK
MENSTRUÁCIÓS RENDELLENESSÉGEK ÉS FÁJDALMAK, VÁLTOZÓ KOR
SZÍVBAJOK, SZÍVRITMUSZAVAR, SZÍVÉRKOSZORÚ- MESZESEDÉS, AGYÉR ELMESZESEDÉS, SZÉLÜTÉS
NEURÓZIS, TÉRISZONY
AKNE
LUPUS ERYTHEMATOSUS (SLE – KRÓNIKUS AUTOIMMUN BETEGSÉG)
KOPASZODÁS
HEPATITIS A, B ÉS C
GYERMEKÁGYI LÁZ
EPILEPSZIA, HORMONZAVAR
IMPOTENCIA
KRÓNIKUS HÖRGHURUT
GYOMORFEKÉLY, EPEKŐ
KOLESZTERINSZINT KIEGYENSÚLYOZÁSA
IDEGRENDSZER ÁLLAPOTÁNAK HELYREÁLLÍTÁSA
FÁRADÉKONYSÁG CSÖKKENTÉSE ( A HOSSZÚ TÁVÚ AUTÓVEZETÉSBŐL, VIZSGÁZÁS MIATTI VAGY ERŐTELJES FIZIKAI TEVÉKENYSÉGBŐL ADÓDÓ FÁRADTSÁG), MÁSNAPOSSÁG TÜNETEINEK ENYHÍTÉSE, MEGSZÜNTETI A ROSSZ SZÁJSZAGOT ÉS A GYOMORFÁJDALMAKAT

Mikor nem érdemes szedni a gyógygombát?
A Reishi gyógygomba pozitív hatásai mellett sem csodaszer. Sőt, vannak, akiknek a szedése nem is javasolt. Nagy általánosságban elmondható, hogy jótékony hatása van a szervezetre, hiszen immunerősítő, de vannak olyan betegségek, amelyek esetén az immunrendszer erősítése csak még hevesebb reakciókat vált ki, és a betegség megszüntetése helyett éppen az ellenkezőjét okozza, azaz gyengíti a pácienst. (Gondolunk itt olyan betegségekre, amikor az immunrendszer saját sejtjeit nem ismeri fel, vagy helytelenül idegen anyagként kezeli, ezért megpróbálja legyőzni. Ezen esetekben, ha megerősítjük az immunrendszert, az bizony csak még hamarabb „győzi le” az idegenként kezelt sejteket, azaz magát a beteget!)