Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Blog

Mit érdemes tenni migrén esetén?

2019.02.28 14:34

Akinek valaha volt migrénje, az tudja, mennyire erőteljes tünetekkel jár. Egy-egy ilyen roham esetében az ember legtöbbször egyszerűen csak arra vágyik, hogy egy csendes, sötét szobában vészelhesse át az elképesztő fejfájást. Hogy mulaszthatjuk el a fájdalmat? Mit lehet tenni annak érdekében, hogy mielőbb elmúljon a rossz érzés?

 

 

Mit érez az, akinek migrénje van?
A migrén az esetek többségében féloldali fejfájást produkál. Rendszerint nők esetében fordul elő, de férfiaknál sem kizárt. A végtagok zsibbadása, a sötét foltok vagy villanások észlelése, a hányinger és az émelygés mind annak az előjelei, hogy hamarosan megkezdődik a migrénes roham. Ez természetesen mindenkinél másképp jelentkezik. A lüktető, pulzáló jellegű fejfájás esetében gyakori a mozgásra még inkább fokozódó fájdalom, amely akár 72 órát át is tarthat. Ám akad olyan páciens is, akinél akár egy évben csak egyszer jelentkezik, másoknál egy hónapban többször is előjöhet.

Mi okozhatja a migrént?
A kiváltó okok között számos dolog szerepel és nagyon sok tényező közrejátszhat benne. Ezek között kap helyet az étel intolerancia, a helytelen életmód és a stressz is, ám ahogy az előfordulás és a fájdalom mértéke is, ez is minden személy esetében egyedi.


Hogyan enyhíthető a fájdalom?
A fájdalomcsillapítók ebben az esetben rendszerint nem hatnak. A fájdalom sokszor izomgörcsökből ered, így megoldás lehet a fájdalomra egy meleg vizes fürdő vétele. Ezt követően egy kiadós alvás enyhítheti a fájdalmat. Érdemes előtte levendula- vagy citromfű teát fogyasztani.

A vitaminok is fontos szerepet játszanak a fájdalom elmulasztásában. Ilyenek a C-vitamin, a vas és a magnézium, melyek hiánya miatt is kialakulhat a migrén.

A Ganoderma gomba is segíthet megelőzni, illetve kezelni a migrénes fejfájást. Kávéba vagy teába, vagy gyümölcslébe keverve is fogyasztható! Nézz szét webáruházunkban és próbálj ki egy három hónapos kúrát!