Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Blog

Íme a legjobb tippek, hogy a tél ne a megfázásról szóljon!

2019.01.12 14:51

A tél, amely jellemzően a megfázások és az influenzás megbetegedések időszaka. Éppen ezért itt az idő, hogy megerősítsd az immunrendszeredet, hiszen amikor odakinn hatalmas hóembereket lehetne építeni, az év legnagyobb hócsatáit lehet vívni vagy egyszerűen csak van lehetőség egy nagyot sétálni a téli tájban, akkor nem érdemes az ágyat nyomni lázasan. Ha betartod ezeket a tippeket, többé nem a megfázásról szól majd a tél, hanem a mókáról!

 

C – vitamin minden mennyiségben!
A megfázás elleni védekezés legismertebb fegyvere a C-vitamin, ami nagy mértékben található például a citromban, valamint a gyömbéren is, amelynek köztudottan fertőtlenítő, görcsoldó és gyulladáscsökkentő hatása van, segít a vírusok és baktériumok elleni védekezésben. A légutak tisztán tartásához pedig –egyéb jótékony hatásairól már nem is beszélve - szükségünk van a fokhagymára.

Sok folyadék
Igyál sok vizet, hogy biztosítsuk a folyadékszintet a sejtekben. Ezáltal az anyagcsere folyamatok és a méregtelenítés is könnyebben játszódik le. Mivel testünk 70%-a víz, ha ez a szint lecsökken, úgy egy töményebb koncentrációjú folyadékból kell szervezetünknek kiválasztani a méreganyagokat, amely természetesen többlet megterheléssel jár.

Rendszeres mozgás
Mozogj rendszeresen, lehetőleg friss levegőn! Ezzel egyrészt akadályozod az elhízást, másrészt mivel szervezeted a méreganyagokat a légzéssel is kiválasztja, ezért fontos az oxigéndús friss levegő.

Aludj eleget!
A szervezeted alvás közben regenerálódik, ezért elengedhetetlen, ha az immunrendszeredet akarod segíteni, hogy gondot fordíts az alvásra. Ez nem csak a megfelelő hosszúságú alvást jelenti, hanem az alvás minőségét is magában foglalja.

Fogyassz Ganoderma gombát!
Az emberi testben az immunrendszerre kifejtett hatásuk rendkívül jelentős, reaktiválják azt, működését erősítik. Mivel növelik az antitestek számát, ezzel erősíteni képesek a szervezetet és nagymértékben automatizálják és revitalizálják annak öngyógyító működését.