MEGHÜLÉS ELLENI ÉS IMMUNERŐSÍTŐ JUICE
Az őszi időszakban nagyon fontos, hogy megerősítsük immunrendszerünket, és kezeljük a már esetlegesen kialakult meghülést. Ehhez adunk egy finom kis segítséget!
A meghűlés elleni védekezés és az immunerősítés az év bármely szakában ajánlott, de talán az őszi időszakban a leginkább aktuális. Ezt a védekezést segítő készítményt egyszerű, könnyen beszerezhető alapanyagokból is előállíthatjuk, természetes módon, otthon, kemikáliák hozzáadása nélkül.
A megfázás elleni védekezés legismertebb fegyvere a C-vitamin, ami nagy mértékben található például a citromban, a gyömbérnek köztudottan fertőtlenítő, görcsoldó és gyulladáscsökkentő hatása van, segít a vírusok és baktériumok elleni védekezésben. A légutak tisztán tartásához pedig –egyéb jótékony hatásairól már nem is beszélve - szükségünk van a fokhagymára.
A MEGHŰLÉS ELLENI ÉS IMMUNERŐSÍTŐ JUICE RECEPTJE TEHÁT A KÖVETKEZŐ:
Hozzávalók:
- 6 CITROM
- 1 GEREZD FOKHAGYMA
- 2 TEÁSKANÁL GYÖMBÉRPOR (HELYETTESÍTHETŐ RESZELT GYÖMBÉRREL IS)
- 2 EVŐKANÁL MÉZ
- 3 CSÉSZE ANANÁSZLÉ
- ¼ TEÁSKANÁL CHILIPOR
- OPCIONÁLIS GANODERMA POR (FOGYASZTÁS ELŐTT BELEKEVERVE)
ELKÉSZÍTÉS:
Facsard ki a citromokat és tedd a turmixgépbe az ananászlével együtt.
Tedd bele az összes hozzávalót és keverd addig, amíg egy selymes állagú turmixot kapsz.
A kész turmixot tedd üvegbe és tartsd a hűtőben.
Igyál ebből minden nap 4 csészével és a vírusok elkerülnek.
A turmix C-vitamin tartalma segíti a reishi porban lévő hatóanyagok felszívódását. Másrészt a ganoderma port magában nem olyan egyszerű bevenni, ezért javasoljuk, hogy keverje bele a juice-ba a napi adagot. Az ananászlé kissé édeskés íze és az italban található méz bár semlegesíteni nem tudja, de talán enyhíti a ganoderma por keserű ízét.
Fontos, hogy ne keverje bele a teljes elkészített mennyiségbe a ganoderma port. Minidg csak az elfogyasztandó italhoz adja hozzá.