Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Blog

LÚGOSÍTÁSRÓL EGYSZERŰEN

2018.11.25 23:32

LÚGOSÍTÁSRÓL EGYSZERŰEN

lugositas ganoderma gombaval 01

Sokakban merül fel a kérdés, mi ez az új őrület, mi is a lúgosítás. Ahhoz, hogy önmaguk is el tudják dönteni, mennyire fontos a szervezetnek, íme néhány tény… Az emberi szervezet pH értéke optimális esetben 7,35-7,45 között van (enyhén lúgos). Savas kémhatású minden, aminek a pH értéke 1 és 6,9 között van, a 7-es pH semleges, míg a 7,1 és 14 közötti érték lúgos.

Mivel a sejtek, a szervezet működése során folyamatosan keletkeznek savanyú kémhatású anyagcsere termékek, ezért a szervezet elkezd savasodni.

Ám a szervezetünk törekszik a neki optimális tartományban tartani a pH értéket, ezért már önmaga is megkezdi a lúgosítást, azaz a vér elkezdi kiválasztani a savas anyagokat és azokat vagy üríti a szervezetből, vagy leköti, elraktározza őket.

Az ürítéssel (pl: kilégzés, izzadás, vizelet, széklet) a szervezet megszabadul a felgyűlt savas anyagoktól és a szervezet visszaáll a neki megfelelő pH szintre.

A gond akkor kezdődik, ha olyan mennyiségben képződnek a savak a szervezetben, amelyet már egyszerű ürítéssel nem tud orvosolni szervezetünk.

Ugyanis a túllúgosodás megakadályozása érdekében a szervezet az anyagcsere folyamán önmaga is savas hatású anyagokat (pl. szénsav, húgysav, tejsav) termel. A vérben ugyanis megpróbál optimális szintet tartani a szervezet, ehhez kiválasztja a savakat, például gyomorsavat termel, viszont a többlet gyomorsav termelést az ember problémaként, betegségként éli meg, és savlekötőkkel megpróbál védekezni ellene. Innentől a folyamat megállíthatatlan, bekerülünk egy ördögi körbe, amit csak úgy tudunk megállítani, ha nem a tünetet kezeljük, hanem a kiváltó okot, azaz a savasodást.

Amikor már a szervezetben a Kálium-Nátrium arány is felborul, olyankor kezdenek a salakanyagok az izületekben és kötőszövetekben elraktározódni. Amennyiben a savasodás még tovább folytatódik, úgy a szervezet zsírokat kezd el termelni, amelyek közrefogják a salakanyagokat, és ezeket elraktározza, így indul el az elhízás. Ettől a súlyfeleslegtől azért nehéz megszabadulni, mert valójában a szervezet ezzel önmagát védi.

Az elsavasodás alapvető oka a helytelen táplálkozás. Ezért javasoljuk, hogy csökkentse a savasító ételek(pl. hús, liszt, cukor) bevitelét, és növelje azoknak az élelmiszereknek az arányát, amelyek lúgosítanak( zöldségfélék, algák, ), valamint fogyasszon több vizet.