Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Blog

MILYEN MENNYISÉGBEN, ÉS MILYEN HOSSZÚ IDEIG AJÁNLOTT A GANODERMA GOMBA (REISHI GOMBA) FOGYASZTÁSA?

2018.11.25 23:22

MILYEN MENNYISÉGBEN, ÉS MILYEN HOSSZÚ IDEIG AJÁNLOTT A GANODERMA GOMBA (REISHI GOMBA) FOGYASZTÁSA?

reishi és az ember

Hogyan hat a Ganoderma /Reishi gomba?A Reishi gomba használat előfeltétele:A legfontosabb, hogy annak az embernek, aki használja vagy tervében van fogyasztani a Ganodermát (Reishi gombát) működő immunrendszere kell hogy legyen, mert csupán a működő immunrendszert lehet stimulálni. Ha az immunrendszer teljesen fel van borulva, abban az esetben nincs mit stimulálni.

HOGYAN ALKALMAZZÁK A GANODERMA GOMBÁT? MI AZ AJÁNLOTT ADAGOLÁS?

A legnagyobb hatás akkor érhető el, ha reggel és este 1-1 teáskanálnyi Ganoderma (Reishi) gombaport fogyasztunk. Ezt az adagot ajánlott 3 – 4 dl vízzel, gyümölcslével, vagy akár joghurttal, kefirrel, esetleg mézzel vagy szilvalekvárral összekeverni és 45 perccel evés előtt elfogyasztani. Citromlé valamint C-vitamin hozzáadásával a Ganodermának még nagyobb hatását tudjuk elérni. Így nemcsak a gyomron, hanem a szájüreg nyálkahártyáján keresztül is bejut a testbe. Ezt a fajta módszerét - a szájüregen keresztül történő adagolást -, a homeopátia is ajánlja. Ázsiában a Ganoderma gombát szörppel, megfőzve levesként, por formájában mézzel vagy teaként fogyasztják. Ganoderma tinktúrák számos formája is ismert (általunk preferált arány: 0, 5 l alkohol + 30g Ganoderma őrlemény), valamint ajánlott füsttel való inhalációja is.

A második kérdésre válaszolva, a legjobb a Ganoderma őrleményt naponta, és huzamos ideig fogyasztani. Ez a gomba nemcsak hogy beletartozik a kínaiak által számon tartott gyógynövények 3 kategóriájának legmagasabbikába, sőt, annak élén foglal helyet. Az ebbe a csoportba tartozó gyógynövényekről azt lehet tudni, hogy kiváló gyógyhatással rendelkeznek, és még hosszú távú fogyasztásuk sem mutat semmilyen mellékhatást.

Figyelem! Ez a cikk csupán tájékoztatási célt szolgál. A benne lévő információk nem alkalmasak betegségek kezelésére. A Ganoderma gomba élelmiszer, rendszeres fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a normál, vegyes táplálkozást, valamint az orvosi terápiát, csupán kiegészítheti azt.