Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Blog

LASSÚ GYILKOS HAZÁNKBAN; AVAGY HOGYAN IS ÁLLUNK A DIABÉTESZ-KÉRDÉSBEN!?

2018.11.25 23:10

LASSÚ GYILKOS HAZÁNKBAN; AVAGY HOGYAN IS ÁLLUNK A DIABÉTESZ-KÉRDÉSBEN!?

diabetes

Hazánkban a 20-70 éves korosztály körében végzett felmérés szerint a cukorbetegség aránya 8,65%, ami igazán magas. A betegek 92%-a II–es típusú diabéteszben szenved. Ez kb. 700 ezer embert érint, de kb. ugyan ennyi cukorbeteg van még, akinek fogalma sincs a betegségéről.

Ha a cukorbetegséget egy autóhoz hasonlítjuk, akkor az elhízás szerepe olyan ebben a betegségben, mint kocsiban a benzin.
Magyarországon a gyermekek 20%-a elhízott, és mint tudjuk, az  elhízott gyermekből majdnem biztosan elhízott felnőtt is lesz. Nagyon megdöbbentő, de igaz, hogy ma már egyre több II-es típusú cukorbetegséget diagnosztizálunk gyermekkorban, a hazai legfiatalabb páciens alig két éves, ami megdöbbentő adat.

A cukorbetegséget a hasnyálmirigy elégtelen inzulinkiválasztása okozza. Jelenleg az orvostudomány egyetlen kezelésként az inzulin-pótlást alkalmazza.
Bár az inzulin csökkenti a vércukorszintet, a tünetek nagyon hamar újra jelentkeznek, továbbá a kortizon hormoninjekcióhoz hasonlóan több mellékhatás is jelentkezhet. A kívülről beadott inzulin nem képes helyreállítani a hasnyálmirigy működését, és a szerv degenerációját is gyorsítja.

És ami igazán sokkoló, hogy a diabétesz-probléma legalább másfél millió embert érint országunkban.


A cukorbetegek életkilátásait a betegség szövődményei nagymértékben befolyásolják. Ma hazánkban minden 4. végtag amputáció, minden 5. infarktus, minden 6. dialízisre (művese kezelésre) szoruló, és minden 8. stroke beteg cukorbetegségben is szenved. 
Évente kb. ezer ember veszíti el a szeme világát ennek a betegségnek a következtében!


A fogyókúrák többsége azonban sikertelen. Sürgető tehát egy olyan elsődleges megelőzést szolgáló stratégia kialakítása, ami a normális testtömeg index elérést teszi a fókusz pontba, nem csak a felnőttek, hanem a gyerekek esetében is.
Illetve fontos lenne, hogy az emberek tisztában legyenek azzal a ténnyel, hogy találhatunk a természetben megoldást erre a betegségre.

A Kinki Egyetem Orvostudományi Kutatóintézete évekig tartó kísérletek során megállapította, hogy a ganoderma gyógygombának ugyanolyan hatása van, mint az inzulinnak. Ennek megfelelően a ganoderma gyógygomba fogyasztása a hasnyálmirigy működésének helyreállítása révén mellékhatás-mentesen enyhítheti az inzulinhiány tüneteit.


ÍGY A GANODERMA GOMBÁT ÉRDEMES LEHET BEÉPÍTENI A MINDENNAPI ÉTRENDÜNKBE, MINT MINŐSÉGI TÁPLÁLÉK-KIEGÉSZÍTŐT, MELY SEGÍTHET LEKÜZDENI A CUKORBETEGSÉG OKOZTA TÜNETEKET.
 


Mindezek mellett törekedni kell a zöldségek bőséges fogyasztására, a zsírok és cukros üdítők kerülése pedig különösen fontos! Ez a 100%-os gyümölcslevekre is vonatkozik! Helyette inkább sok tisztított vizet, vagy jó minőségű ásványvizet igyunk!


A dohányzás minden formája tilos, és naponta legalább 40 perc mozgás (ami jól esik) mindenképpen javasolt.
Sajnos az elmúlt 25 évben a 25-64 éves férfiak halálozási mutatói nem javultak szemben az EU többi országával, ahol ez a mutató 30%-kal javult. 

Változtass mától, mert változtatni soha nem késő, hiszen a tét óriási: életed hossza és minősége!

Figyelem! Ez a cikk csupán tájékoztatási célt szolgál. A benne lévő információk nem alkalmasak betegségek kezelésére. A Ganoderma gomba élelmiszer, rendszeres fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a normál, vegyes táplálkozást, valamint az orvosi terápiát, csupán kiegészítheti azt.