Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Blog

KÁVÉ + GANODERMA = EGÉSZSÉGES SZERVEZET

2018.11.25 22:50

KÁVÉ + GANODERMA = EGÉSZSÉGES SZERVEZET

kávé

Ha valami igazán fel tud dobni bennünket, hát a koffein mindenképpen. Legtöbbünknek el sem kezdődhet a napja egy pohár kávé nélkül, ugyanakkor minden korty koffeines ital bűntudatot okoz. Lelki ellenállásunk oka, hogy meg vagyunk győződve róla: A KOFFEIN ÁRTALMUNKRA VAN. De tényleg így van??? Ennek néztünk most utána.....

Nagyon sokszor volt már szó arról a Facebook oldalunkon, hogy hogyan fogyasszák a gyógygombát azok, akik a Ganoderma (Reishi, Pecsétviaszgomba) őrlemény kesernyés ízét nem tudják megszokni.
Nos, nekik javasoltuk, hogy keverjék el a Ganoderma (Reishi, Pecsétviaszgomba) port joghurtba, teába, mézbe vagy kedvenc kávéjába!

Azért javasoljuk leginkább a kávét, mert azt a legtöbben szeretjük, vagy inkább imádjuk! :)
Ha valami igazán fel tud dobni bennünket, hát a koffein mindenképpen.
Legtöbbünknek el sem kezdődhet a napja egy pohár kávé nélkül, ugyanakkor minden korty koffeines ital bűntudatot okoz. 
Lelki ellenállásunk oka, hogy belénk van nevelve, és ez által meg vagyunk győződve róla:

Képtalálat a következőre: „szívbetegség koffein”

Pedig az igazság az, hogy a napi egy-két feketekávé biztosan nem káros, és semmi esetre sem tekinthető kóros szenvedélynek. Pláne nem akkor, ha azt a nagyszerű immunerősítő hatású Ganodermával fogyasztjuk!

Gondolom, mindannyian olvastatok már arról, hogy

  • MEGZAVARJA ALVÁSUNKAT
  • ROSSZ HATÁSSAL VAN A LIBIDÓRA
  • EMELI A VÉRNYOMÁST
  • SŐT, A MÉRTÉKTELENÜL FOGYASZTOTT, NAGY MENNYISÉGŰ KÁVÉ VAGY MÁS ÉLÉNKÍTŐ SZER IZGATOTTSÁGOT, ZAVARTSÁGOT, REMEGÉST IS KIVÁLTHAT,

ezért úgy véljük, nem szabadna élnünk vele.

A kutatások megmutatják a koffein káros, de hasznos hatását is. De mik is ezek a hasznos hatásai, összegyűjtöttük Nektek, lássuk!

1.    FOKOZZA AZ IZMOK MUNKAKÉPESSÉGÉT

Koffein hatására az izmok már a legkisebb idegi hatásra is összehúzódnak, mert jelentősen csökkenti az izmok ingerküszöbét. Így, a kávé, ugyanúgy, mint a fejben, az izmokban is elűzi a fáradság érzését.

2.    A KÁVÉ FOGYASZTÁSÁVAL, KISEBB ESÉLLYEL ALAKUL KI EPEKŐ

Kimutatták, hogy a kávéfogyasztók körében kisebb a valószínűsége az epekő kialakulásának, mivel hatására a kőalkotó anyagok nehezebben tudnak kikristályosodni.

3.    FOGYASZTÁSÁVAL KISEBB AZ ESÉLYE A PARKINSON-KÓR KIALAKULÁSÁNAK

Hat, tudományos vizsgálat is bizonyítja, hogy a rendszeres kávéfogyasztóknál 50-80%-kal csökken a Parkinson betegségre való esély. A betegség elsődleges oka az, hogy a dopamin-szint csökken, és emiatt megszakad a kapcsolat az izmok és az idegek között. A koffein a dopamin receptorokat stimulálja, így veszi elejét a betegségnek.

4.    ÉRTÁGÍTÓ HATÁSA VAN

Így a megfelelő mennyiségű kávé tisztítja a légutakat és a légcsövet. Vizsgálatok szerint asztmás betegek esetében bizonyos mennyiség csökkentheti az asztmás rohamok gyakoriságát.

5.AZ EMÉSZTÉSBEN IS TUD SEGÍTENI

Szervezetünkben a kávé két olyan hormon termelését is serkenti, amelyek segítik az emésztést: a gasztrin beindítja a vastagbél perisztaltikus mozgását, a kolecisztokinin pedig az epehólyag patkóbélbe ürüléséért felel. Ezen kívül a kávé savassága is közrejátszhat az emésztést serkenő hatásában. Tartalmaz ugyanis egy klorogénsav nevű vegyületet, amely fokozza a gyomorsavtermelést. A felgyorsuló emésztés és az intenzívebb bélmozgás pedig együttesen ahhoz vezet, hogy a szervezet hamarabb szabadulna a salakanyagtól.

Azok, akik rendszeresen fogyasztanak kávét, jól tudják, miről beszélek.:)

E mellett, a kávéfogyasztás bizonyítottan növeli a bélrendszerben élő, jótékony hatásaikról nevezetes bifidobaktériumok számát.

6.   A KOFFEIN GÁTOLJA A TUMOR NÖVEKEDÉSÉT

Egy amerikai vizsgálatban csupasz egereknél UV besugárzással bőrrákot alakítottak ki, s a koffein tartalmú oldattal itatott vagy ecsetelt egereknél 70%-kal kevesebb tumor képződött.

Napi egy-két csésze kávé elfogyasztása csökkentheti a vastagbélrák kialakulásának kockázatát – sugallja egy pár éve megjelent tanulmány:

 

7.    ANTIOXIDÁNS HATÁSA VAN

A kávéban megtalálható a kávésav és a klorogénsav, melyek erős antioxidánsok. Ezek az anyagok, hozzájárulnak a daganatos megbetegedések kialakulásának megelőzéséhez, a gyulladásos és a májbetegségek kockázatának csökkentéséhez is.

8.    NÖVELI A GYÓGYSZEREK HATÉKONYSÁGÁT

Maga a koffein gyakori komponens fájdalomcsillapító készítményekben, ugyanis az agyi erek szűkítésével fokozza a nem kábító fájdalomcsillapítók analgetikus (fájdalmat csillapító) hatását, így azok dózisa, és ezzel a mellékhatások veszélye csökkenthető.

9.    A KÁVÉFOGYASZTÁS NEM FOKOZZA SEM AZ AGYVÉRZÉS, SEM A SZÍVBETEGSÉGEK KOCKÁZATÁT

...jó ezt is tudni:) Ugyan is ez derül ki egy nemzetközi kutatásból:

 

10.    CSÖKKENTI A VÉRCUKORSZINTET

Korábban már említettük, hogy a kávé klorogénsavat tartalmaz, amely segíthet a cukorbetegek számára, hiszen képes csökkenteni a vércukorszintet. De hogyan?

A State University of Londrina egyetem kutatói azt fedezték fel, hogy a klorogénsav gátolja a cukor vékonybélben történő felszívódását. Ez megakadályozza a glükóz bejutását a véráramba, így tudja csökkenti a vércukorszintet.

magas vércukorszint

E mellett a kutatók felfedezték azt is, hogy a klorogénsav növeli a glukagon-szerű anyagok felszabadulását, amelyek segítenek az inzulin mennyiségét fokozni a szervezetben.

11.    ANTIBAKTERIÁLIS HATÁSA VAN

A trigonelli anyagnak köszönhetően a kávé erősen antibakteriális hatású, így sikerrel veheti fel a versenyt a fertőzésekkel, baktériumokkal és vírusokkal szemben. Sőt, izraeli kutatók azt is bebizonyították, hogy a tévhittel ellentétben a kávé kifejezetten jó szájszag ellen, vagyis a benne lévő bizonyos anyagok. Ez főleg akkor igaz, ha nem tejjel isszuk.

12.    AGYI SERKENTŐ HATÁSA VAN

A koffein kitágítja az agyi ereket, valamit a vese-, a bőr- és a szív ereit, növeli a pulzusszámot, emeli a testhőmérsékletet. Ezért is van az, hogy hirtelen ‘felébredsz’, javul szellemi és fizikai teljesítőképességed, ha megiszol egy finom kávét.

 

FONTOS!


Napi 3-4 csésze kávénál többet nem ajánlanak a szakemberek fogyasztani. Fontos, hogy a koffeinmennyiséget 400 mg alatt tartsuk, e fölött ugyanis érvényesülnek a hosszú távú negatív hatások. Ezért érdemes tudnunk, hogy egy presszókávé 60-100 mg koffeint tartalmaz.

grande-tasse

A kávé tehát, bármily meglepő, annak ellenére, hogy élvezeti cikk, nem ártalmas. Hogy oly könnyen elhiszünk róla minden rosszat, feltehetően csak arról szól, hogy nem tiszta a lelkiismeretünk, ha élvezünk valamit. :)

De nyugodtan élvezzük, mert úgy tűnik, a kávézásnak az élvezeten túl számos egészségügyi előnye is van. Főleg, ha Ganodermával keverjük, hiszen a Ganodermás kávéban összegződik a Ganoderma és a kávé jótékony hatása.

Tudjuk, az egészséges életmódra törekvők számára van még egy fontos, sarkalatos kérdés a kávéivással kapcsolatban. (….mert reméljük, jótékony hatásáról már meggyőztük) Ez a savas tulajdonság  problémája. De ezzel kapcsolatban is jó híreink vannak!

A GANODERMÁVAL KEVERT KÁVÉ SEMLEGESÍTI A SZERVEZET ÁLTAL FELHALMOZOTT SAVAKAT, FOGYASZTÁSÁVAL CSÖKKENTHETŐ A GYOMORÉGÉS, MINDEMELLETT FELTURBÓZZA SZERVEZETÜNK VÉDEKEZŐ RENDSZERÉT.


Reméljük, sikerült eloszlatnunk a kávé pozitív hatásaival kapcsolatos kétségeid, és holnap reggel már örömmel, és lelkifurdalás nélkül fogod Ganodermás kávéd fogyasztani! ;)

http://dobleerre.com/blog/wp-content/uploads/2014/08/mujer-tomando-caf%C3%A9.png