Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Blog

SZENILITÁS - MÁR FIATAL KORBAN IS TEHETÜNK ELLENE!

2018.11.25 22:48

SZENILITÁS - MÁR FIATAL KORBAN IS TEHETÜNK ELLENE!

szenilitás

Hazánkban körülbelül százötvenezer ember szenved időskori memóriazavarral. A demencia nem mindenkinél alakul ki és bármennyire hihetetlen, már fiatalon is lehet ellene tenni.

Fontos kiemelni, hogy a korral járó memóriazavar nem alakul ki automatikusan az évek előrehaladtával. Az idegsejtek pusztulása felelős a legfőképpen rövidtávú memóriára ható emlékezet kiesésért. A demencia csak súlyosabb szakaszban jár a hosszú távú memória elveszítésével. Ezért lehetséges az, hogy a nagymamák és nagypapák a régmúltról úgy mesélnek, akár tegnap lett volna, arra viszont nem emlékeznek, bevették-e a napi gyógyszer adagot. 
Ha már kialakult a szenilitás, a környezet jelentős segítséget jelenthet. Ha még csak enyhe jelek mutatkoznak, a megszokott miliő a legjobb, nem érdemes kiszakítani őket otthonukból még akkor sem, ha állandó felügyeletet igényelnek.Fontos azonban tudni, hogy már fiatal korban el kell kezdeni a demencia kialakulásának megelőzését. Az aktív testmozgás, a társasági élet és a tartós szellemi munka mind hozzájárulnak ahhoz, hogy idősebb korra ne alakuljon ki. 
Ganoderma gomba is hasznos társ lehet a megelőzésben. Megakadályozhatja a szenilitást a szervezet fiatalosan tartásával. Ehhez mindössze a kúraszerű fogyasztása szükséges, mellyel a gomba egyéb jótékony hatásait is élvezhetjük a mindennapokban.