Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Blog

KOLESZTERIN – MUMUS A SZERVEZETBEN

2018.11.25 22:46

KOLESZTERIN – MUMUS A SZERVEZETBEN

koleszterin

A koleszterin az emberi szervezetben nagyon fontos szerepet játszik. A magas koleszterinszint rendszerint a helytelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód miatt alakul ki, de gyakran időskori problémaként is emlegetik. Mit tehetünk?

 A koleszterin egy olyan „zsír”, amely bomlás során energiát szolgáltat nekünk, de egyes sejtjeinket is táplálja, de a hormonok és a vér alkotóelemei között is megtalálható. A koleszterin jelentős része a májban termelődik, csak minimális mennyiséget viszünk be ételeket keresztül. 
A magas koleszterinszint okozhat érelmeszesedést, valamint szív-és érrendszeri panaszokat is. Tünete lehet bőrelváltozás vagy akár a szemhéjon jelentkező sárgás elváltozás is. 

Ha magas a koleszterin szintünk, rendszerint egy speciális diéta lehet a segítségünkre. Ez azt jelenti, hogy nem szabad túl sok tojást, húsfélét (főleg felvágottakat), zsíros tejtermékeket és édességet fogyasztanunk. Fontos a sok zöldség és gyümölcs bevitele, kerülendő az alkohol és fontos, hogy preferáljuk a növényi zsiradékot. A heti többszöri testmozgás, valamint a dohányzásról való leszokás is fontos tényező ebben az esetben.
A fenti módszerrel 5-10% koleszterinszint csökkentést érhetünk el. 
 
Ganoderma hatóanyagai, az oxigenizált szterolok is segítségünkre lehetnek, melyek gátolhatják a koleszterin szintézisét, ezáltal csökkenthetik a vérben a koleszterinszintet és a szabad zsírok mennyiségét.