Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Blog

A MIGRÉN OKAI ÉS MEGELŐZÉSE

2018.11.25 22:45

A MIGRÉN OKAI ÉS MEGELŐZÉSE

migren

A migrén olyan erőteljes tünetekkel járhat, hogy elszenvedője legtöbbször egyszerűen csak arra vágyik, hogy egy csendes, sötét szobában vészelhesse át az elképesztő fejfájást. Hogy mulaszthatjuk el a fájdalmat? A tippekért kattints tovább a bejegyzésre!

A migrén az esetek többségében féloldali fejfájást produkál. Rendszerint nők esetében fordul elő, de férfiaknál sem kizárt. A végtagok zsibbadása, a sötét foltok vagy villanások észlelése, a hányinger és az émelygés mind annak az előjelei, hogy hamarosan megkezdődik a migrénes roham. Ez természetesen mindenkinél másképp jelentkezik. A lüktető, pulzáló jellegű fejfájás esetében gyakori a mozgásra még inkább fokozódó fájdalom, amely akár 72 órát át is tarthat. Ám akad olyan páciens is, akinél akár egy évben csak egyszer jelentkezik, másoknál egy hónapban többször is előjöhet.
 
A kiváltó okok között szerepel az étel intolerancia, a helytelen életmód és a stressz is, ám ahogy az előfordulás és a fájdalom mértéke is, ez is minden személy esetében egyedi.
A fájdalomcsillapítók ebben az esetben rendszerint nem hatnak. A fájdalom sokszor izomgörcsökből ered, így megoldás lehet a fájdalomra egy meleg vizes fürdő vétele. Ezt követően egy kiadós alvás enyhítheti a fájdalmat. Érdemes előtte levendula- vagy citromfű teát fogyasztani. 
 
A vitaminok is fontos szerepet játszanak a fájdalom elmulasztásában. Ilyenek a C-vitamin, a vas és a magnézium, melyek hiánya miatt is kialakulhat a migrén.
 
Ganoderma gomba is segíthet megelőzni, illetve kezelni a migrénes fejfájást. Kávéba vagy teába, vagy gyümölcslébe keverve is fogyasztható! Nézz szét webáruházunkban és próbálj ki egy három hónapos kúrát!