Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Blog

ÍGY ALAKUL KI A TROMBÓZIS ÉS ÍGY TEHETSZ ELLENE

2018.11.25 22:42

ÍGY ALAKUL KI A TROMBÓZIS ÉS ÍGY TEHETSZ ELLENE

trombozis

Ha vérrög alakul ki a szervezet valamely mélyen futó vénájában, trombózisról beszélünk. Rendszerint a lábakat érinti. Duzzadás, meleg, lilás-vörös bőr és fájdalom. Ezek mind azok a tünetek, melyek azt jelzik, baj van. Évente kétezerből egy embert érint a betegség, mely nőknél valamivel gyakrabban alakul ki, mint férfiaknál...

A trombózis kialakulásának számtalan oka lehet. Ilyen például az érfalsérülés, mely egy gyulladás vagy külső behatás nyomán alakulhat ki. A vérkeringés lassulása is vezethet trombózishoz, mely leginkább tartós ágyhoz kötöttség miatt alakul ki. Gyakori ok a vér alvadékonyságának növekedése is, melynek okai lehetnek a dohányzásfogamzásgátló tabletták szedése is.Ide sorolható továbbá a túlzott ülő munka, az elhízás, de akár a terhesség is. 

Általában már csak akkor jelentkeznek a tünetei, ha megtörtént a baj. Ilyen a láb megduzzadása, a meleg, lilás-vörös bőr, a fájdalom, mely leggyakrabban csak az egyik végtagok jelentkezik. Ekkor azonnal meg kell kezdeni a kezelést, hogy minél előbb helyreállhasson a véráramlás és ne növekedjen tovább a vérrög.
Az ehhez megfelelő napi injekciós kezelés 3-6 hónap alatt megoldhatja a problémát, de nagyon könnyen visszatérhet a betegség.
 
A Ganoderma gomba is megoldás lehet. Adenozin tartalma csökkentheti a vérlemezkék felhalmozódását, bomlaszthatja a trombinokat a környező szövetek falán, és megakadályozhatja a trombózist.