Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Blog

LÚGOSÍTÁS - ALAPPILLÉR AZ EGYENSÚLYHOZ

2018.11.25 22:37

LÚGOSÍTÁS - ALAPPILLÉR AZ EGYENSÚLYHOZ

lugositas

Az elsavasodás korunk egyik olyan egyre gyakoribb velejárója, mely felelős számos betegség kialakulásáért, de fáradtságot, levertséget és elhízást is okozhat. Hogy mit tehetünk ellen? Lúgosítunk!

Fáradékonyság, levertség, energiahiány, nehezen elmúló, vagy vissza-visszatérő betegségek, túlsúly. Mind olyan tünetek, melyet a szervezet elsavasodása okoz. Ez akkor történik meg, mikor a szervezet a vér PH értékét már nem tudja a megfelelő tartományban tartani. Ennek fő okozói a stresszes életmód és a nem megfelelő táplálkozás. Ha súlyfelesleggel rendelkezünk, lehet szintén a túlsavasodás következménye, hiszen a szervezet a felesleges savat a zsírsejtekben tárolja, ez pedig lerakódik.

 

Melyek a savas ételek?
Szinte hihetetlen, de a hús, a sajt és a tojás mind ide sorolhatóak. Az italok közül a kávé, az alkoholos italok és a cukros üdítők tartoznak ide. Emellett kifejezetten ilyen gyümölcs az alma, a narancs, a szőlő és a szilva is. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy ezek fogyasztása tilos, mindössze mértéket kell tartani, valamint a kiegyensúlyozott étrendre törekedni. 

Ám vonatkozik ez az érzelmi állapotra is. A depresszió, a stressz és a szomorúság mind savat váltanak ki a szervezetből, míg a pozitív érzelmek a lúgosítást segítik.

Ha megbomlik a sejtek egyensúlya, a szervezetben elszaporodnak az élősködők, így gyakoribbá válhatnak a megbetegedések.

Ganoderma gomba lúgosító hatással is rendelkezik, így ezzel is hozzájárulhat a szervezet egyensúlyához.