Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Blog

AZ ASZTMA GYÓGYÍTHATATLAN, DE JÓL KEZELHETŐ

2018.11.25 22:33

AZ ASZTMA GYÓGYÍTHATATLAN, DE JÓL KEZELHETŐ

aarsaker til astma

Gyógyíthatatlan, de jól kezelhető betegség, amelynek számos eltérő típusa van. Az asztmás roham során a levegő szabad áramlása nem biztosított, ennek pedig nem megfelelő kezelés esetén súlyos következményei lehetnek. Kialakulásának számos oka lehet, a betegek száma hazánkban sajnos folyamatosan nő.

Annak, hogy a levegő miért nem áramlik megfelelően, számos oka lehet az asztmában szenvedők között. Az egyik, hogy a hörgőcskéket körbevevő izmok összehúzódnak, szűkítik a légutak átmérőjét. A másik lehetséges ok, hogy a hörgőcskék belső fala megduzzad, ezzel tovább szűkül. Továbbá az is előfordulhat, hogy a hörgőcskék falában, nyálkahártyájában található sejtek sűrű nyákot termelnek, mely akadályozza  a légáramlást.

Lényegében tehát a levegő szabad kijutása nem biztosított a tüdőből, az asztmás beteg viszont mégis úgy érzi, nem kap levegőt. 
 
A magyar lakosság körülbelül 8%-a szenved ettől a betegségtől, de rohamosan nő ez az arány. Van, akinél allergia provokálja ki a rohamokat, de sokaknál nem ismert az oka. 
Gyakori tévhit, hogy az asztma kialakulásában a dohányzás is szerepet játszhat, hiszen nem dohányzók is lehetnek asztmás betegek. Az viszont igaz, hogy a betegségben szenvedők állapotát tovább ronthatja a cigaretta. 
 
Ganoderma gomba nagyon sokat segíthet az asztmatikus betegségben szenvedőknek, melyet már három hónapos kúra alatt is lehet tapasztalni.