Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Blog

ÍZÜLETI FÁJDALOM - MI LEHET AZ OKA?

2018.11.25 22:27

ÍZÜLETI FÁJDALOM - MI LEHET AZ OKA?

joint pain

Mozgásszervi panaszok esetén jó eséllyel ízületi megbetegedésről lehet szó. Ennek két csoportja van, megkülönböztetjük a gyulladásos, valamint a kopás nyomán kialakuló megbetegedéseket. Utóbbinak a statisztikák szerint 50 év felett gyakori ennek kialakulása. De lássuk, mit tehetünk ellene!

A kopás miatt jelentkező mozgásszervi fájdalom a kor előrehaladásán kívül a mozgásszegény életmód, valamint az elhízás miatt is kialakulhat. A kezelés első lépcsőfoka a fájdalomcsillapítók alkalmazása, de később már szteroidos injekciókkal is orvosolhatják. Emellett a gyulladáscsökkentő kenőcsök is megoldást nyújthatnak, azonban a folyamatot visszafordítani nem lehet.  Ennek oka, hogy ha a két fő részből álló porcszövet, - melyet egy rugalmas sejt közötti állomány és porcot lebontó enzimekből áll – egyensúlya felborul és a porc kopása elkezdődik, a károsodást visszafordítani nem lehet. Megelőzésre azonban van lehetőség, az egészséges életmóddal megkímélhetjük ízületeinket!

Amennyiben pedig nem szeretnénk gyógyszereket szedni a fájdalom csillapítására, a Ganoderma gomba gyulladáscsökkentő és sima izom lazító, fájdalomcsillapító hatása van leginkább az ízületekre.