Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Blog

EGYSZERŰEN NEM BÍROK ALUDNI!

2018.11.25 22:26

EGYSZERŰEN NEM BÍROK ALUDNI!

woman 2197947 640

Álmatlan forgolódás, felriadás, átvirrasztott éjszakák... az alvászavarnak számos oka lehet, legtöbbször lelki téren kell keresni az okokat, de az sem kizárt, hogy fizikai téren kell keresni a megoldást!

Számos esetben meg nem oldott problémák állnak az álmatlanság hátterében. Ha nem találod a megoldást egy felmerült helyzetre - akár tudatos ez, akár nem - mikor nap végére elfogynak a tennivalók és a nyugalomé lenne a főszerep, felerősödnek ezek a problémák. Ennek legfőbb oka, hogy ezeknek az érzéseknek a központja pontosan ott van, ahonnan az alváskésztetés is indul. A félelem, a harag, a düh, a szorongás, a fenyegetettség érzése és a bűntudat mind egy helyen "fészkelnek" a hipotalamuszban az alvás "funkciónkkal".  Érdemes minél hamarabb leszámolni ezekkel a frusztrációkkal, hiszen ez egész életünkre hatással lehet! 
 
Ha nem lelki oka van a jelenségnek, akkor bizony a fizikumunkban kell keresni a problémát. Gyakran ugyanis egy rejtett betegség vagy egy gyógyszer mellékhatása is kiválthatja ezt. Előbbinek tipikus példája a pajzsmirigy túlműködése, mely kiválthat alvászavart is. Emellett ha gyógyszert szedsz, érdemes megnézni annak tájékoztatóját, hátha abban keresendő a probléma! Ha találsz erre utaló jelet, mielőtt bármi tennél, mindenképp konzultálj orvosoddal! 
 
A Ganoderma gomba is megoldást nyújthat az alvászavar ellen! Három havi kúrával már érzékelhető a javulás.