Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Blog

MINDENKI RÉMÁLMA: AZ AJAKHERPESZ

2018.11.25 22:22

MINDENKI RÉMÁLMA: AZ AJAKHERPESZ

herpessszzs

Ez a vírus valószínűleg azóta van jelen, mióta létezik ember a Földön. Aki egyszer megfertőződött a vírussal, hordozó marad, azaz a herpesz ugyan eltűnik az ajkunkról, de nagy eséllyel újból kialakul. De mit lehet ellene tenni?

A varázsszó az immunrendszer. A kevésbé kiterjedt ajakherpesz egy normál immunrendszerű személynél egy hét alatt magától elmúlik. Ha már hólyagos a seb, akkor is sokat jelent az immunrendszer épsége. Súlyos immunhiányos állapotban akár belső gyógyszeres kezelésre is szükség lehet, amely akár 5-7 napon át is tarthat. 
 
Fertőzés veszély!
A herpesz fertőző, így ilyenkor kerüljük a másokkal való közvetlen érintkezést, ám a tévhitekkel ellentétben nem csak csókkal terjed a vírus. Közös evőeszközről, rúzsról vagy borotváról is átterjedhet a másik emberre. Az újszülöttekre különösen vigyázni kell ilyenkor, hiszen ők is elkaphatják a herpeszt. Ugyanez igaz az idősekre is, a vírust bármilyen korban el lehet kapni. További rossz hír, hogy a nemi szervekre is továbbterjedhet a vírus. 
 
Házi gyógymód?
Ne próbálkozzunk! Sokan mondják, hogy a citromlé, az ecet vagy a pálinka jó hatással van a vírusra, ez viszont nem igaz. Sőt, ha túlságosan kiszárítjuk a sebet ezekkel a szerekkel, hatalmas fájdalmaakt okozhatunk saját magunknak!
 
Komplett megoldás!
A Ganoderma gomba hatékony a herpesz vírussal szemben, valamint folyamatos szedése jó hatással van az immunrendszerre is. Hiszen immunrendszer erősítő, méregtelenítő, antioxidáns hatású, növeli a szervezet természetes öngyógyító képességét, így a megelőzéshez is fontos!