Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Blog

AZ ÍZÜLETEK RÉME: A KÖSZVÉNY

2018.11.25 22:15

AZ ÍZÜLETEK RÉME: A KÖSZVÉNY

feet 174216 1280

A köszvény egy olyan ízületi gyulladás, amely rohamokban jelentkezik. Akinek köszvénye van, akár éjjel is felriadhat a fájdalomra, mely nagyrészt a nagylábujj, térd vagy boka környékén jelentkezik, de bármely ízületet megtámadhatja.

A roham után a fájdalom még 5-10 napig tart, utána általában magától elmúlik, viszont bármikor visszatérhet. A fájdalmas rohamok oka a magas húgysavszint, melynek csökkentése nagyban hozzájárul a tünetek enyhítéséhez. A betegség gyakrabban fordul elő férfiaknál, de a nőknél is van előfordulási kockázat, különösen, ha a családban előfordult már a betegség. A köszvény kialakulásának valószínűségét növelheti az alkoholfogyasztás, az elhízás és a túlzott állati eredetű termékfogyasztás is. Emellett betegségek kísérője is lehet, a cukorbetegség és az érelmeszesedés tipikusan ilyenek. 
 
Ha sokáig nem kezeljük a betegséget, a rohamok egyre több ideig tartanak majd és egyre több ízületre terjednek ki. Emellett az ízületek deformálódásával is járhat. 
Ételek, melyeket érdemes kerülnie a köszvényes betegnek: élesztő, belsőségek, füstölt húsok, húskivonatok, pisztráng, hering, szardíniák, kagylók, sertéshús, marhahús, birkahús, kacsa, pulyka, szarvas, szárazbab, lencse, borsó. 
 
Ha a köszvény megkeseríti a mindennapjainkat, érdemes alternatív gyógymódokban is gondolkozni, a Ganoderma gomba segíthet!