Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Blog

EKCÉMÁM VAN, MIT TEGYEK?

2018.11.25 22:13

EKCÉMÁM VAN, MIT TEGYEK?

ekcema dermatitis

Ez a sokszor elhúzódó és gyakran visszatérő betegség sokak életét keseríti meg. A kiváltó ok megtalálása kulcsfontosságú lehet, hiszen így lehet megfelelően kezelni a betegséget. Mit tehetünk a bőrgyulladással járó betegség ellen?

A bőr kipirosodik, viszket, ennek következtében pedig sebek alakulnak ki a bőrön. Ha nem kezeljük megfelelően, krónikussá válhat,  a bőr megvastagszik, foltok is megjelenhetnek rajta. Számos kiváltó oka lehet. Van, amit külső tényezők váltanak ki, mint a por vagy a pollen, esetleg vegyszerek. Viszont ha belső hajlamunk van a kialakulására, ekkor akár már csecsemőkorban is megjelenhetnek a tünetek. 
 
A megelőzés legjobb módja, ha megszüntetjük a kiváltó okot szüntetjük meg. Amíg pedig nem derül ki, mi is okozza az ekcémát, érdemes néhány szabályt betartani a tünetek enyhítéséhez.
Az egyik ilyen, hogy folyamatosan hidratáljuk bőrünket a megfelelő, természetes alapanyagokból készült testápolóval, így megelőzhetjük a bőr szárazságát. A fürdőkádban való fürdésekről is le kell mondanunk, de legalábbis le kell csökkentenünk a számát. Akár a hidratálónál, a tusfürdőnél és a samponnál is meg kell keresnünk a megfelelőt.
 
Ganoderma gomba is segítségünkre lehet, enyhítheti a tüneteket és megszüntetheti a kellemetlen bőrgyulladást.