EGÉSZSÉGES ÉS FINOM: A BULGUR!
Sokan nem hallottak még erről a különleges táplálékról, melyet már több ezer évvel ezelőtt is fogyasztottak az ember. Vitaminokban, rostokban gazdag, glikémiás indexe alacsony, ráadásul remekül helyettesíti a rizst és a burgonyát a konyhában.
Mi az a bulgur?
A bulgur tulajdonképpen hántolt, előfőzött, szárított búzaszemeket jelent, így igen egészséges. Folsav, foszfor, magnézium és kálium szintje magas. Aki fogyókúrázik, inzulin rezisztenciában vagy cukorbetegségben szenved, nem érdemes kihagynia az étrendjéből. A barna rizsnél ötször több a rosttartalma, így segíti az anyagcserét és a megfelelő bélműködést.
Mit lehet belőle készíteni?
Köretnek is kitűnő, de salátát is lehet belőle készíteni. Valójában amihez rizst vagy krumplit használnánk, bátran helyettesíthetjük vele, biztosan valami nagyon finom sül majd ki belőle! Ráadásul néhány perc alatt megfő úgy, hogy csupán forró vizet öntünk rá, így valódi áldás a konyhában.