Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Blog

ÍGY ENYHÍTHETED A MENSTRUÁCIÓS GÖRCSÖKET

2018.11.25 21:33

ÍGY ENYHÍTHETED A MENSTRUÁCIÓS GÖRCSÖKET

young girl 531252 640

A nők életét minden hónapban megnehezítik a menstruációs görcsök. A legegyszerűbb ilyenkor bevenni egy fájdalomcsillapítót, de ez hosszútávon igen káros lehet az ember szervezetére. Hogy mi lehet a megoldás? Íme néhány tipp!

Gyógytea
A legjobb orvosság a menstruációs görcsökre a cickafark tea a menstruációs görcsökre. Ha az erre az időszakra jellemző stresszt szeretnénk enyhíteni, akkor megoldás lehet a citromfű tea is. 
 
Mozgás
A rendszeres testmozgás, akár heti egy jóga vagy pilates, esetleg egy kiadós séta nagyban hozzájárul ahhoz, hogy azokon a napokon ne szenvedj annyira a görcsöktől. 
 
Pihenés
Amennyire fontos a mozgás, ugyanannyira fontos a pihenés is, hiszen a kimerültség felerősíti a fájdalmat, ami kifejezetten hátrány a menstruáció napjai alatt.
 
Vitaminok
Ha a hónap minden napján odafigyelünk a megfelelő vitamin és ásványi anyag bevitelre, kevésbé gyötörnek majd a menstruációs fájdalmak. A kálcium, a magnézium és a kálium különösen fontos ebből a szempontból. Emellett az erős immunrendszer is elengedhetetlen ahhoz, hogy a menstruáció alatt se szenvedjünk a fájdalomtól. Ebben segít a Ganoderma gomba, amelyet számtalan jótékony hatása miatt érdemes minden nap szedni.