Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Blog

KÉSZÍTSD FEL AZ IMMUNRENDSZERED AZ ŐSZRE!

2018.11.25 21:30

KÉSZÍTSD FEL AZ IMMUNRENDSZERED AZ ŐSZRE!

young woman 2239269 640

Itt az ősz, bizony már nem csak a naptár szerint. A szekrényből előkerülnek a hosszú nadrágok, a pulóverek és az esőkabátok is. Ilyenkor a legegyszerűbb megbetegedni, ha nem figyelünk eléggé immunrendszerünkre.

Az életmódunk, a környezeti terhelés, a betegségek, a gyógyszerfogyasztás és a stressz mind hatással vannak immunrendszerünkre is. Az idegesítő szituációkat nyilván nem tudjuk kiküszöbölni, de tehetünk azért, hogy a többi oldalon viszont erősítsük ellenálló képességünket!
 
1. Megfelelő táplálkozás
Szervezetünk kizárólag azokból a tápanyagokból tud építkezni, amit mi magunk beviszünk. Megfelelő táplálkozással fenntartható a szervezet sav-bázis egyensúlya, ez már önmagában nagy lépés az egészség felé.  Ami érdemes hűvösebb időben fogyasztanunk: kivi, citrom, grapefruit, savanyú káposzta, narancs, friss fűszernövények, aszalt gyümölcsök, olajos magvak, de szükség van megfelelő folyadékmennyiség bevitelére is. 
 
Érdemes emellett Ganoderma gombát fogyasztanunk, amely Immunrendszer erősítő, méregtelenítő, antioxidáns hatású, növeli a szervezet természetes öngyógyító képességét
 
2. Kevés alkohol és dohányzás
Érdemes ezen a téren visszafogni magunkat, hiszen a túlzott alkoholfogyasztás és a folyamatos dohányzás nem csak gyengíti az immunrendszert, de az egész szervezetre nagyon káros hatással van.