Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Blog

A KEMOTERÁPIA MELLÉKHATÁSAINAK ENYHÍTÉSE

2018.11.25 21:28

A KEMOTERÁPIA MELLÉKHATÁSAINAK ENYHÍTÉSE

chemotherapy 448578 640 1

Az emberi szervezetben a csontvelősejtek mellett a szájüreg, a nyelőcső és a bél nyálkahártyájának sejtjei, valamint az ivarszervek és a hajhagymák sejtjei folyamatosan szaporodnak. A kemoterápia során mindezek azonban sérülnek. De hogy lehet enyhíteni a mellékhatásokat?

Pontosan ezek okozzák a terápia mellékhatásait, a hányingert, a hányást, a hasmenést, a gyengeséget, a hajhullást vagy a szájszárazságot.

Természetesen ez is változó, hiszen valakinél szinte egyáltalán nem lép fel mellékhatás, míg mások nagyon nehezen viselik a kezeléseket.

A pecsétviaszgombából előállított készítmények kiválóan felhasználhatók az onkoterápiában alkalmazott besugárzás, illetve kemoterápiás kezelések mellékhatásainak enyhítésére, esetleg megszüntetésére. Az immunrendszer normalizálódásának köszönhetően a pecsétviaszgomba alkalmazásának hatására a sugárkezelés és a kémiai szerek mellékhatása csökkent és a fehérvérsejt szám változatlan maradt. Ezzel egyidejűleg a gombakezelés mellékhatást nem okozott. A betegek étvágya és életereje javult. A gombával kezelt betegek egyéb sérülései is a vártnál gyorsabban gyógyultak.

Kiegészítő kemoterápiás készítményként más vizsgálatokban is igazolták a gomba kedvező hatását. Eredményes volt például a leukémiában szenvedő betegek állapotának javítására.