ANTIOXIDÁNSOK A SZERVEZETBEN
A szervezetben felhalmozódott szabadgyökök rossz hatással lehetnek a szervezetre. Azonban az antioxidánsok megakadályozhatják ezt a folyamatot. Ide tartoznak az A-, C és E-vitaminok, a karotinoidok és a flavoidok.
Van néhány olyan étel, melyekkel nagyon sok antioxidánst lehet bevinni a szervezetbe, így hosszú, boldog és egészséges életet élhetünk.
C-vitamin: citrusfélék, szamóca, áfonya, leveles zöldségek, paradicsom, savanyított káposztafélék.
A-vitamin: máj és májkészítmények, zsíros sajtok, tojássárgája, tejszín.
E – vitamin: spenót, máj, petrezselyem, dió.
Karotin: sárgarépa, sárgadinnye, tök, papaya, mandarin, narancs, édesburgonya.
Flavoidok: brokkoli, karalábé, alma, körte, görögdinnye, sárgadinnye.
A Ganoderma gomba immunrendszer erősítő, méregtelenítő, antioxidáns hatású, növeli a szervezet természetes öngyógyító képességét