Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Blog

MI AZ A BÉTA - GLÜKÁN ÉS MIÉRT VAN RÁ SZÜKSÉGÜNK?

2018.11.25 21:16

MI AZ A BÉTA - GLÜKÁN ÉS MIÉRT VAN RÁ SZÜKSÉGÜNK?

defense 1403072 640

A béta-glükán a természetben is előfordul, gombák, növények és baktériumok sejtfalának alkotóelemei. Szervezetünkre is jótékony hatással van.

Miért jó a szervezetünk számára a béta – glükán?
Az immunrendszer megerősítésére használják. Mikor bevisszük a szervezetbe, tulajdonképpen egy hatalmas lökést kap a védekező képessége, amely segíti könnyebben legyőzni a betegségeket. Ajánlják azoknak is, akik krónikus betegségben szenvednek, kemoterápián esnek át vagy folyamatos stressznek vannak kitéve. Segítik továbbá a koleszterinszint csökkentését is. 
 
Sri Lanka-i tudósok kísérletekkel igyekeztek bizonyítani hatékonyságát, így csirkék és egerek ivóvizébe keverték azt. A kísérlet eredménye kimutatta, fokozza a védőoltások hatékonyságát, valamint a fertőző betegségek tovább terjedését. 
 
Külön kiemelik az orvosi tanulmányok a ganoderma béta glukán tartalmát, és azt, hogy a béta glukánok hatékonysága C-vitaminnal kombinálva növelhető! Emellett a gombában felhalmozódó beta-1,3-D-glukan és béta-1,6-D-glukan tumor képződést gátló hatását is igazolták. A béta glukánok szerepe nem elhanyagolható, amikor a gomba tumor sejtekre és az immunrendszerre gyakorolt hatását elemezzük!