Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Blog

MIK LEHETNEK A TÜDŐRÁK TÜNETEI?

2018.11.25 21:13

MIK LEHETNEK A TÜDŐRÁK TÜNETEI?

anatomical 2261006 640

A tüdőrák az egyik leggyakrabban előforduló rákfajta. Sokszor nehéz azonosítani ez a betegséget a tünetek alapján, pedig vannak olyan konkrét jelek, melyek jelentkezésekor érdemes orvoshoz fordulni.

Fontos tudni, hogy korai stádiumban legtöbbször egyáltalán nem okoz tüneteket, így fontos a rendszeres szűrés. Később gyanús tünet lehet a tartós köhögés, a köhögés jellegének megváltozása, különösen az aktív dohányosok esetében. Súlyosabb esetben véres köpet is előfordulhat, ilyenkor halaszthatatlanul orvoshoz kell fordulni. Jel lehet még az állandó mellkasi fájdalom, az előforduló légszomj vagy a váll környékén jelentkező fájdalom.
 
Fontos, hogy ezek a tünetek nem jelentik azt egyértelműen, hogy valaki tüdőrákban szenved, viszont mindenképpen szakemberhez kell fordulni ezek jelentkezésekor. 
 
Újabb klinikai vizsgálatokban a Ganoderma gyógygombából nyert poliszacharidok kedvező hatását állapították meg tüdőrákban szenvedő betegeken. Vizsgálataik szerint a pecsétviaszgombából nyert poliszacharidok hatására a betegséggel járó tünetek, így a láz, köhögési rohamok, gyengeségérzet, verejtékezés álmatlanság mintegy 43,8 - 84,4 %-os mértékben csökkent. Erősödött a betegek immunrendszere és megnőtt a sejtvédő mechanizmus aktivitása.
forrás: daganatok.hu