Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Blog

A GYÓGYSZEREK HATÁSA A SZERVEZETRE

2018.11.25 21:05

A GYÓGYSZEREK HATÁSA A SZERVEZETRE

headache 1540220 640

Manapság az emberek egyrészt rohanó életmódjukból adódóan, másrészt a modern orvostudomány fejlődéséből fakadóan többször nyúlnak a gyógyszerek után, szeretnének azonnali megoldást a problémáikra. Kevésbé figyelnek oda testük jelzéseire, már csak ha nem tudják tovább húzni mennek el orvoshoz, segítik a szervezetüket a gyógyulásban.

A gyógyszerek segítenek kigyógyulni a betegségekből, sőt, segíthetnek megelőzni azok kialakulását is. Elmulasztják a fájdalmat, enyhítik a tüneteket is. Viszont aki a legkisebb fejfájásra is gyógyszert vesz be, hosszútávon nagyon rosszat tehet a szervezetének. 
 
Az ember már akkor fogja a fejét, mikor elolvassa az adott gyógyszer betegtájékoztatóján szereplő mellékhatásokat. Sőt, sok ilyen készítmény nem is szedhető párhuzamosan, mert felerősítik vagy megakadályozzák egymás hatékonyságát, ami szintén káros az emberi szervezetre. 
 
A gyakori vagy állandó gyógyszerszedés rossz hatással van a bélflórára, amely kihat az emésztésünkre. Emellett károsíthatják a bélnyálkahártyát és gyomorbántalmakat is okozhatnak. 
 
Természetesen nem azt akarjuk ezzel mondani, hogy a gyógyszer rossz dolog, viszont érdemes elgondolkodni kiegészítő megoldásokon is. A migrénes fejfájást például könnyedén elmulaszthatjuk Ganoderma gombafogyasztásával is, amely 100%-ban természetes összetevőket tartalmaz.