Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Blog

EZT TESZI A SZERVEZETEDDEL A STRESSZ!

2018.11.25 20:53

EZT TESZI A SZERVEZETEDDEL A STRESSZ!

woman 2696408 640

Stresszes vagy? Sokat idegeskedsz? Valami már régóta nyomaszt? Itt az ideje, hogy megold ezt a problémát, mert a nyugtalanság nagyon rossz hatással van a szervezetedre. Súlyosabb esetekben testi tünetekkel is járhat a hosszú távú stressz.

Hogy hat a stressz a szervezetedre?
 
Mivel stresszhelyzetben az izmok megfeszülnek, majd elernyednek, hosszú távon fejfájást, migrént, nyaki és vállfájdalmat okozhat. A szív - és érrendszerre is hatással van, hiszen a szív hevesebben ver a stresszhelyzetben és adrenalin is felszabadul a szervezetben. Hatással van az endokrin rendszerre, a gyomorra, a belekre, de még a nyelőcsőre is, sőt a légúti megbetegedésekben szenvedőkre is, akár asztmás rohamokat is kiválthat az ilyen betegeknél.
Mindezekből következhet hosszútávon az álmatlanság, a szívroham, az agyvérzés vagy az idegösszeroppanás.
 
Mit tehetsz a stressz ellen?
 
Próbáld meg azonosítani a stressz okát és igyekezz megszüntetni a zavaró tényezőket. Ha a dolog bonyolultabb ennél, próbáld meg valahogy levezetni a feszültséget, erre tökéletes lehet a mozgás. 
Emellett a Ganoderma gomba fogyasztása is segíthet, mely nyugtató hatású az adenozin, triterpének, ganoderol A és B hatóanyagainak köszönhetően.