Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Blog

NE MONDJ LE TÉLEN SE A KINTI SPORTRÓL!

2018.11.25 20:27

NE MONDJ LE TÉLEN SE A KINTI SPORTRÓL!

Ha mindened a futás vagy utálsz egy konditerembe zárva mozogni, akkor te igazi kinti sportember vagy! Télen persze nem elég egy rövidnadrág és egy póló a szabadtéri mozgáshoz, mint jó idő esetében, azonban akár hóesésben sem kell lemondanod a kedvenc tevékenységedről!

Fontos viszont, hogy betarts néhány fontos szabályt, így nem kell amiatt aggódnod, hogy megfázol vagy legyengül az immunrendszered.
 
1.       Öltözködj rétegesen!
 
Fontos, hogy ne egy vastag ruhában menj el futni, öltözködj rétegesen és válassz jól szellőző ruhadarabokat!
 
2.       Válassz zárt cipőt!
 
Akár esős időben, akár hóban futsz, fontos, hogy a cipőd zárt és vízálló legyen, különben hamar átázik a lábbelid és könnyen felfázhatsz.
 
3.       Védd az ízületeidet!
 
Akkor is érdemes figyelmet fordítani az ízületeidre, ha alapvetően nincs vele problémád, ugyanis ha átfázol, attól a későbbiekben lehet. Használj ízületvédőt, így megelőzheted a bajt!
 
4.       Melegíts be!
 
A mozgás megkezdése előtt mindenképpen melegíts be, készítsd fel a testedet a terhelésre!
 
5. Figyeld a kinti hőmérsékletet!
 
Mínusz 10 Celsius fok alatt nem érdemes megkockáztatni a kültéri mozgást, ugyanis a szervezet ilyen hőfokban már sokkal fogékonyabbá válik a fertőzésekre és a mozgás ebben az esetben nem pozitívan hat ránk. Érdemes ekkor inkább a négy fal között maradni,
 
6. Vigyázz az immunrendszeredre Ganoderma gyógygombával!
 
A Ganoderma gyógygomba vigyáz arra, hogy könnyebben megtarts immunrendszered egészségét, így érdemes rendszeresen fogyasztanod a téli időszakban is.