Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Blog

EZT TEDD, HA VÁLLMEREVSÉG NEHEZÍTI A MINDENNAPJAIDAT!

2018.11.25 20:17

EZT TEDD, HA VÁLLMEREVSÉG NEHEZÍTI A MINDENNAPJAIDAT!

Ha nehezen mozgatod a vállaidat, merevnek érzed a vállízületeidet vagy sokszor érzel fájdalmat a lapockád körül, akkor minden bizonnyal a vállban levő izmokkal, szalagokkal vagy inakkal lesz problémád. Ha már unod, hogy a fájdalom rányomja bélyegét a mindennapi hangulatodra, érdemes cselekedned!

Milyen okai lehetnek a vállmerevségnek?
Okozhatja mindezt az izmok letapadása vagy azok megrövidülése, mely jellemzően a mozgásszegény életmód és a nem megfelelő testtartás mellékhatása. Lehet a probléma oka idegbecsípődés is, melynek hatására beszűkül a vállízület és még az ember lapockája is megmerevedhet. 
Ezen a területek számos olyan izomcsoport van, amelyet nap mint nap számtalanszor használsz. Ha ezek megsérülnek, szintén okozhat problémákat a váll mozgatásánál. 
 
Mit tehetek azért, hogy megszűnjön a fájdalom?
Először is mindenképpen fordulj orvoshoz, mielőtt bármit teszel, hiszen fontos tudni, pontosan mi okozza a problémát. Ha már tudod, akkor a megfelelő kezeléssel megszüntetheted a „befagyott váll szindrómát”. 
 
Mi lehet a megoldás?
Az orvos javasolhat gyulladáscsökkentőt, gyógyszeres kezelést vagy fizioterápiát. Fontos tudni, hogy akár cukorbetegség vagy pajzsmirigy probléma is okozhatja ezt a jelenséget, így érdemes teljes kivizsgálást végezni. A Ganoderma gyógygomba használata is segíti a „befagyott” vállak ellazulását, valamint jótékony hatással van a diabéteszre és a pajzsmirigyre is.