Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Blog

VIGYÁZZ A HASNYÁLMIRIGYEDRE!

2018.11.25 20:15

VIGYÁZZ A HASNYÁLMIRIGYEDRE!

A hasnyálmirigynek fontos szerepet van az emésztés folyamatában, ráadásul megbetegedése esetén még cukorbetegség is kialakulhat miatta. Érdemes odafigyelned erre a fontos szervre!

A helyzet az, hogy a hasnyálmirigy váladéka nélkül nem mehet végbe az emésztés. Az epefolyadékkal együtt semlegesíti a gyomornedvet, így segítve a felszívódás folyamatát. 
 
Honnan lehet tudni, ha baj van a hasnyálmiriggyel?
 
Vannak olyan tipikus tünetek, melyekből egyértelműen kiderül, ha hasnyálmirigy problémára kell gyanakodni. Ilyen az alhasi fájdalom, a láz, a vérnyomás ingadozása vagy a szédülés. Ilyen esetben érdemes azonnal orvoshoz fordulni, hiszen számtalan probléma állhat a tünetek háta mögött. 
 
Mit tehetünk a hasnyálmirigy megfelelő működéséért?
 
A legtöbb, amit tehetünk a hasnyálmirigy egészségének megőrzéséért, az a megfelelő táplálkozás. Egyrészt fontos, hogy ha lehet, ne vigyünk be felesleges ételt a szervezetünkbe, hiszen ezzel terheljük az emésztő szerveinket. Emellett lényeges a tápanyagokban, vitaminokban, rostokban gazdag táplálékbevitel is, a zsíros ételeket érdemes kerülni. Az emésztést a rendszeres testmozgás is támogatja. Emellett a Ganoderma gyógygomba is jótékony hatással van a hasnyálmirigy működésére. A ganoderan A és B hatóanyag csökkentheti a vércukorszintet, visszaállíthatja a hasnyálmirigy működését.