Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Blog

ÍGY VÉDD A MÁJADAT!

2018.11.25 20:12

ÍGY VÉDD A MÁJADAT!

A máj az anyagcsere legfontosabb szerve és sok más mellett segít a toxikus anyagok lebontásában is. Ezért fontos, hogy nagyon vigyázz rá!

Miért fontos szerv a máj?
 
A májban egyszerre zajlik építés és bontás. Olyan, a szervezet számára nélkülözhetetlen anyagok termelődnek itt, mint például a véralvadási faktorok. Emellett szűri a káros anyagokat és lebontja az elhasználódott fehérjéket is. Összességében legalább ötszáz különböző folyamat zajlik ebben az egyetlen szervben. 
 
Honnan tudhatom, ha valami baja lehet a májamnak?
 
Számos jele van annak, amely májproblémára utalhat. Az egyik ilyen a rendszeres fejfájás, a fáradékonyság, az emésztési problémák, a viszkető bőr vagy a széklet és vizelet színének megváltozása. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy az első ilyen jelnél azonnal diagnosztizálni kell önmagunkat, azonban a tünetek tartós fennállása esetén érdemes orvoshoz fordulni.
 
Hogy védheted meg a májadat?
 
Érdemes időről időre gyógyteákkal „kedveskedni” a májnak. Nagyon jó hatással van a működésére a máriatövis vagy az articsóka levele. Fontos a májvédelemben a Ganoderma gyógygomba fogyasztása is.