ÍGY FOGYASZD A GANODERMA GYÓGYGOMBÁT!
Mivel a gomba íze kissé keserű, érdemes belekeverned a joghurtodba, mézbe,- vagy akár folyadékba is teheted, ami lehet gyümölcslé, tea vagy akár kávé is. Emellett alkoholos tinktúrát is készíthetsz belőle.
Ezáltal nem csak a Ganoderma gyógygomba, de a vele elfogyasztott élelmiszer jótékony hatásait egyszerre élvezheted.
Joghurt
A natúr joghurt rendszeres fogyasztása immunrendszer erősítő hatású, valamint segít fenntartani a bélrendszer baktériumflórájának egyensúlyát is, így növelve a szervezet ellenálló képességét.
Méz
A méz számos vitaminban és ásványi anyagban gazdag. Megtalálható benne a kalcium, a réz, a vas, a magnézium, a mangán, a foszfor, a kálium, a nátrium, a cink és kis mennyiségben B1, B2, B3, B5, B6, C-vitamin.
Folyadék
A folyadék (főleg a víz) fő alkotórésze a testet felépítő sejteknek, segíti és tulajdonképpen lehetővé teszi a vérkeringést. Biztosítja, hogy vérnyomásod megfelelő legyen. Segíti az emésztési és felszívódási folyamatokat és szerepe van a testhőmérséklet megfelelő szinten tartásához.
Alkoholos tinktúra
Ganoderma gombából, természetes módszerrel te is ki tudja vonni azokat a hatóanyagokat, amelyek a szervezet egészséges működéséhez nélkülözhetetlenek. Nem kell mást tenned, csak készíteni egy alkoholos tinktúrát a gombából (mi 30g gombához 0,5l 38-50 fokos alkoholt javaslunk). Ezt áztatjuk néhány napon keresztül üvegben (pl. befőttes üveg). Minél tovább áll, annál jobban kioldódnak a hatóanyagok. Így, a hatóanyag kb. 65%-át tudjuk kioldani (pl. vitaminokat, ásványi anyagokat – magnézium, kalcium, cink, mangán, vas, réz, germánium ). Mindezek az anyagok hatásosan védik szervezetünket a betegségektől, s a már meglévő betegségeket mérsékelhetik, sőt adott esetben meg is szüntethetik.