Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Blog

EZÉRT FONTOS A MELLÉKVESEKÉREG MŰKÖDÉSE!

2018.11.25 19:42

EZÉRT FONTOS A MELLÉKVESEKÉREG MŰKÖDÉSE!

A mellékvesének van köze a veséhez, mégis egy különálló szerv. A test mindkét oldalán, a vesék felső részénél helyezkednek el és nagyon fontos funkciójuk van, ugyanis életfontosságú hormonokat termelnek.

A mellékvesekéreg három rétege
A mellékvese három rétegből áll, mindhárom szekcióban fontos feladatok folynak. Az egyik rétegben történik a férfi és női nemi hormonok termelése, a másikban a vízháztartás és a só fő hormonjai termelődnek, míg a harmadikban a kortizol képződik, amelynek a cukoranyagcserében és a vérnyomás szabályozásában játszik nagy szerepet. 
 
Mi okozhat megbetegedést?
Számos betegség előidézheti a fentebb említett rétegek pusztulását. Lehet ez autoimmun betegség, TBC, esetleg rákos megbetegedések áttétei vagy valamilyen fertőzés. Természetesen nem egyből pusztulásról van szó, a megbetegedésnek vannak tünetei.
 
Tünetek
Van olyan eset, amikor kóros fáradtság lesz úrrá a betegen, de előfordulhatnak gyomor – és bélrendszeri megbetegedések is. Ha bármilyen gyanút észlelünk, érdemes egyből orvoshoz fordulni, aki megfelelő vizsgálatok elvégzésével elejét veheti a dolognak. Számos betegség és szindróma kialakulását okozhatja a mellékvesekéreg alul – vagy túlműködése, így érdemes mielőbb kivizsgáltatni a gyanút és elejét venni a komolyabb probléma kialakulásának. 
 
Így tehetsz a mellékvese egészségéért!
A túlzott stressz és a sok koffein mind ellenségei a mellékvese működésének, de a szteroidok fogyasztása is hatással van rá. Érdemes kerülni a túlzott kávé, fekete tea és energiaital fogyasztást és a hosszú távú stresszes helyzeteket.  Emellett a Ganoderma gyógygomba is javíthatja a mellékvesekéreg működését az endokrin-egyensúly fenntartása érdekében.