Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Blog

MIÉRT FONTOSAK A RENDSZERES SZŰRŐVIZSGÁLATOK?

2018.11.25 19:37

MIÉRT FONTOSAK A RENDSZERES SZŰRŐVIZSGÁLATOK?

A rendszeres szűrővizsgálat akár életet is menthet. Vannak ugyanis olyan betegségek és elváltozások az emberi szervezetben, melynek tünetei csak akkor jelentkeznek, mikor az állapot már nem visszafordítható. Legyen szó tüdővizsgálatról vagy méhnyakrák szűrésről, évente fontos végig látogatni az orvosokat.

A komoly betegségek nagy része a kezdeti stádiumban abszolút tünetmentes. Ebben az időszakban azonban még a legtöbb megbetegedés kezelhető, akár vissza is fordítható. Különösen igaz ez a rák esetében. Ez azonban csak akkor lehetséges, ha az ember rendszeres jár szűrővizsgálatokra. 
 
Milyen időközönként érdemes szűrővizsgálatokra járni?
A legtöbb vizsgálatot évente egyszer érdemes elvégeztetni. Ilyen a tüdőszűrő, a bőr, valamint a rajta levő anyajegyek vizsgálata, a fogászati vizsgálatok és a belgyógyászati szűrések, valamint ötven éves kor felett ajánlott a vastagbél évenkénti vizsgálata is.  A nők esetében fontos továbbá az emlők és a méhnyak vizsgálata. A férfiak esetében ugyanez vonatkozik a prosztata és a herék ellenőrzésére. 
 
Miért fontosak a szűrővizsgálatok?
Egy – egy ilyen alkalommal még időben fény derülhet a daganatos elváltozásokra, a szív- és érrendszeri megbetegedésekre, a szívinfarktus kockázatára, valamint az érszűkületre, a trombózisra vagy a stroke esélyére is. Sokan azért nem mennek el ezekre a vizsgálatokra, mert tartanak attól, hogy esetleg rossz hírt közölnek velük az eredmények ismertetése során. Ha esetleg így is történne, mindenképpen arra kell gondolnod, hogy ha esetleg pozitív is les bármelyik eredmény, még mindig azonnal hozzáláthat az orvos a kezeléshez. Érdemes tehát elfelejteni azt a tévképzetet, hogy orvoshoz csak az jár, aki beteg. Hiszen orvoshoz az jár, aki egészséges szeretne lenni és maradni. 
 
Hogy segít a Ganoderma gyógygomba abban, hogy egészséges maradjak?
A japánban Reishi-nek, a kínai gyógyászatban Linghzi-nek , és tudományos nevén Ganoderma Lucidum-nak (pecsétviaszgombának) nevezett gombafajtát évezredek óta olyan jelzőkkel illeték, mint a „Fiatalság elixírje”, „Halhatatlanság királynője”, „A növények koronázatlan királya”, „Csodagomba”. Ganoderma lucidumnak az orvosi szakirodalomban utána olvasva rengeteg tudományos tény támasztja alá jótékony hatásait. A gyógygomba hatásspektruma rendkívül szerteágazó. Immunrendszer erősítő, méregtelenítő, antioxidáns hatású, növeli a szervezet természetes öngyógyító képességét. Sikerrel alkalmazzák daganatos megbetegedések kezelésének kiegészítéseként, de segítséget nyújt az asztmásoknak, a cukorbetegeknek, valamint csökkenti a trombózis kockázatát is. Májvédő, emellett vérnyomáscsökkentő és javítja a vérkeringést is. Megakadályozza a szenilitást is, hiszen fiatalon tartja a szervezetet. Emellett hatékony az influenza vírussal, a kandidázissal, és a herpesz vírussal szemben is. Ajánlott fokozott fizikai terhelés, kimerült szervezet, tartósan szennyező anyagok között tartózkodók, valamint a dohányosok számára is. Természetesen semmilyen gyógyszeres kezelést nem helyettesít a gyógygomba, azonban étrendkiegészítőként folyamatosan, orvosi kezelés mellett pedig a kezelő szakemberrel konzultálva fogyasztható.