Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Blog

HOGY FOGYASSZAM A GANODERMA GOMBÁT?

2018.11.25 19:30

HOGY FOGYASSZAM A GANODERMA GOMBÁT?

Onnantól kezdve, hogy megvásároltad a Ganoderma gomba őrleményt, számos lehetőséged van arra, hogyan fogyaszd azt. Fontos tudni, milyen verziókat és módszereket kombinálhatsz és a napi adag beviteléről is érdemes tájékozódnod.

Nem csak praktikus okok miatt, de a hatóanyagok oldódása miatt is érdemes odafigyelni arra, mikor  milyen módon fogyasztod el a pecsétviaszgombát!
 
Mikor fogyasszam?
Érdemes érkezés előtt, bő víz kíséretében bevinni a szervezetbe a gombát. Javasolt C-vitamin egyidejű fogyasztása, mert így a hatóanyagok könnyebben épülnek be a szervezetbe.
 
Mennyit fogyasszak a Ganoderma gyógygombából?
A gomba erős méregtelenítő hatása miatt fokozatosan szoktasd szervezetedet a gombapor fogyasztásához. Az első héten napi 1/2 mokkáskanál ajánlott, majd hetente növelheti az adagot 1/2 mokkáskanálonként a kívánt mennyiség eléréséig.
 
Hogyan fogyasszam a pecsétviaszgomba őrleményt?
A legegyszerűbb, ha teába, kávéba teszed, vagy ha joghurttal, mézzel vagy szörppel kevered. Mivel a gombának vannak vízben és alkoholban oldódó hatóanyagai is, ezért alkoholos tinktúra  is készíthető belőle. Érdemes felváltva fogyasztani a két változatot. 
 
Hogy készül az alkoholos tinktúra?
Nem kell megijedni, ez egy nagyon egyszerű,otthon is könnyedén elvégezhető eljárás. Nem kell mást tenned, csak készíteni egy alkoholos tinktúrát a gombából ( 30g gombához 0,5l 38-50 fokos alkoholt javaslunk). Ezt áztatjuk néhány napon keresztül üvegben (pl. befőttes üveg). Minél tovább áll, annál jobban kioldódnak a hatóanyagok.  Így, a hatóanyag kb. 65%-át tudjuk kioldani (pl. vitaminokat, ásványi anyagokat – magnézium, kalcium, cink, mangán, vas, réz, germánium ). Mindezek az anyagok hatásosan védik szervezetünket a betegségektől, illetve a már meglévő betegségeket mérsékelhetik, sőt adott esetben meg is szüntethetik.
 
Hogy készül a vizes kivonat?
Forró vízzel is leöntheted a gombaport, akár teaként is fogyaszthatod. A meleg vizes frakcionálásnak köszönhetően a kivonat tartalmazza a gombákban lévő poliszacharidokat (1-3 β- glükánok), esszenciális aminosavakat (pl. glutaminsavat, L-triptofánt, L-arginint, lizint)  és vitaminokat.
Kiderült például, hogy a vizes kivonatokban található (vízben oldódó) hatóanyagok együtt felelősek az antibakteriális hatásért.
 
Túladagolhatom a gombapor fogyasztását?
Nem kell aggódni, a túladagolás nem lehetséges. Porított gombából jelentős mennyiség, akár napi 15-20 g is fogyasztható. Nem tapasztaltak még nagyobb mennyiséget fogyasztóknál káros mellékhatásokat, ugyanakkor – megfigyelések szerint -, a nagyobb adagok fogyasztása nem járt nagyobb hatékonysággal sem.