Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Blog

EZEKET FOGYASZD NYÁRON, HA TENNÉL AZ EGÉSZSÉGEDÉRT!

2018.11.25 19:05

EZEKET FOGYASZD NYÁRON, HA TENNÉL AZ EGÉSZSÉGEDÉRT!

Ahogy változnak az évszakok, úgy kell odafigyelned a szervezeted igényeire is. Most, hogy itt a nyár a küszöbön, érdemes átgondolnod, mi mindenre kell felkészülnöd, mikor betoppannak az izzasztó 30-40 Celsius fokok.

D-vitamin az egészségért
Nyáron a legtöbbet a D – vitaminból tudsz betárazni. Sokan gondolják, hogy e vitamin megfelelő mennyiségű felvételéhez bőven elég, ha gyakran vagyunk a szabadban. Ennek valóban van valóság alapja, de nem árt egy kicsit rásegíteni a dologra. Pláne, ha a forró hónapokban is egy zárt helyen töltöd az időd nagy részét. Hiszen munkaidőben kevés a lehetőség a napozásra. Pedig ez a vitamin nagyon szerepet játszik a csontok egészségében és a különböző krónikus betegségek kialakulásában. Ilyen például a Sclerosis Multiplex nevű betegség is. Mindemellett természetesen a megfelelő időpontban – mikor nem magas az UV sugárzás – a mérsékelt napozás nem csak a barna színhez, hanem a a D – vitamin  felvételéhez is hozzájárul.
 
Halolaj és kókuszolaj a leégés ellen
Ha szeretnél egészséges maradni és emellett az is jó lenne, ha nyáron nem égnél le olyan könnyen a napon, érdemes elkezdened a halolaj fogyasztását. Óvatosan, nem felelőtlen napozásról van szó, mert olyankor akkor is ropogósra sülsz, ha a legerősebb naptejet használod. Viszont tény, hogy akik rendszeresen fogyasztanak halolajat, sokkal nehezebben égnek le a napon. Ha pedig külsőleg is védenéd magadat, érdemes az üzletekben kapható napolajak helyett kókuszolajjal védeni a bőrödet. A napsugarak 30%-át képes elnyelni, ráadásul a bőrödet is puhává varázsolja. Emellett csak természetes anyagokat tartalmaz, amely az üzletekben kapható termékekről általában nem mondható el. 
 
Víz a hidratáltságért
A nyári hónapokban fokozottan oda kell figyelni a folyadékpótlásra, legyen szó napozásról, kerti munkáról vagy akár tömegközlekedésről. A nagy melegben könnyen kiszárad az ember, ezt pedig érdemes megelőzni azzal, hogy akkor is iszol, ha nem érzed magad szomjasnak. Hiszen a tiszta ivóvíz semmi mással nem pótolható az emberi szervezet számára. Számtalan olyan jótékony hatása van, ami miatt érdemes tudatosan fogyasztani. Ezért mikor beköszönt a forróság, ne indulj el otthonról egy palack ivóvíz nélkül. 
 
Ganoderma gyógygomba
Érdemes odafigyelni immunrendszerünkre is, hiszen ha nem elég erős a szervezetünk, nehezebben vészeljük át a nyári hőséget is. Ennek érdekében érdemes rendszeresen pecsétviaszgombát, vagy más néven Ganoderma gombát fogyasztanunk, mely hozzájárul a testünk egészséges működéséhez. 
 
forrás: vitalmagazin.hu