Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Blog

ÍME A BETEGSÉGEK, MELYEK GYÓGYÍTÁSÁBAN SEGÍTHET A GANODERMA GYÓGYGOMBA!

2018.11.25 19:03

ÍME A BETEGSÉGEK, MELYEK GYÓGYÍTÁSÁBAN SEGÍTHET A GANODERMA GYÓGYGOMBA!

A Ganoderma gyógygomba fogyasztása alapvetően pozitív hatással van az egészség megőrzésére és a betegségek megelőzésére. Azonban van néhány olyan betegségtípus, melyek esetében a gyógyulási folyamatban jelentős szerepet játszhat a pecsétviaszgomba.

Szív- és érrendszeri megbetegedések
Csaknem 300 olyan rizikófaktor létezik, melyeknek szerepe lehet  a szív – és érrendszeri betegségek kialakulásában. A leggyakoribbak és leginkább veszélyesek a stroke, az infarktus a szívelégtelenség. Az okok között lehetnek veleszületett és szerzett problémák, de számos egyéb dolog is állhat a háttérben. Magyarországon az egyik leggyakoribb vezető halálokként tartják számon. A pecsétviaszgombát szívbetegségek esetén jó eredményekkel alkalmazzák. 
 
Emésztési zavarok, vese, máj és gyomorproblémák
Az ilyen problémákat jelezheti a puffadás, a gyakori teltségérzet, a hányinger és hányás, a savaz íz a szájban, a gyomorégés vagy a hasi fájdalom. Ezekkel a tünetekkel érdemes minél előbb orvoshoz fordulni, ugyanis az egyszerű okoktól a bonyolult betegségekig sok minden állhat a háttérben. 
A Ganoderma gomba segíthet az emésztési problémák javításában, javíthatja a mellékvesekéreg működését az endokrin-egyensúly fenntartása érdekében, valamint májvédő hatása is van. 
 
Asztmatikus betegségek, légzőszervi problémák
Az elmúlt időszakban 15-17 ezer beteggel nőtt az összes légzőszervi problémával küzdő beteg száma Magyarországon. Okozhatja ezt a szennyezett levegő, az allergia vagy az asztma is. Viszont ha már kialakult a betegség, nehéz vele együtt élni. A Ganoderma gomba légzéskönnyítő, asztmásoknak nélkülözhetetlen segítség.
 
Cukorbetegség
Több mint hetven százalékkal nőtt a cukorbetegek száma hazánkban az elmúlt másfél évtizedben, jelenleg csaknem 800.000 ember szenved diabéteszben, ami hatalmas szám. Kialakulásának oka többféle lehet, kezeléséhez rendszerint folyamatos odafigyelésre és inzulin adagolásra van szükség.
A Ganoderma gyógygomba A és B hatóanyaga csökkentheti a vércukorszintet, visszaállíthatja a hasnyálmirigy működését
 
Daganatos megbetegedések, rák
Szintén a vezető halálozási okok listáján szerepelnek a daganatos megbetegedések, melyeknek számos fajtája van. Epidemiológiai vizsgálatokban bizonyították, hogy a gombát fogyasztók esetében szignifikánsabb kisebb számban fordulnak elő daganatos betegségek. Megelőzheti és kezelheti a rák kialakulását, és blokkolhatja a rákos sejtek anyagcseréjét - ganodersav T és Z, valamint óriás poliszacharidok.
 
Ízületi és mozgásszervi panaszok
Az egeszsegtukor.hu oldal szerint a lakosság 15-20 százalékánál diagnosztizálható mozgásszervi betegség, több mint százezren szenvednek gyulladásos ízületi megbetegedésben, és 10-20 százalékra tehető azoknak a száma, akiknél kopásos ízületi betegségek tünetei jelentkeznek. A Ganoderma gyógygomba gyulladáscsökkentő és sima izom lazító, fájdalomcsillapító hatása van leginkább az ízületre.
 
Fontos, hogy a Ganoderma gyógygomba fogyasztása nem helyettesíti a kezelőorvos által előírt gyógyszerfogyasztást. Viszont gyorsíthatja, hatékonyabbá teheti a gyógyulási folyamatot. A fentebb említett betegségek kezelése alatt mindenképpen érdemes egyeztetni a szakorvossal a Ganoderma gyógygomba fogyasztásáról. 
 
Források: webbeteg.hu; egeszsegtukor.hu