Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Blog

EZT TEDD, HA ÍZÜLETI GYULLADÁSSAL KÜZDESZ!

2018.11.25 18:14

EZT TEDD, HA ÍZÜLETI GYULLADÁSSAL KÜZDESZ!

Mozgásszervi panaszok esetén jó eséllyel ízületi megbetegedésről lehet szó. Ennek két csoportja van, megkülönböztetjük a gyulladásos, valamint a kopás nyomán kialakuló megbetegedéseket. Utóbbinak a statisztikák szerint 50 év felett gyakori ennek kialakulása. De lássuk, mit tehetsz ellene!

Nem lehet leélni egy életet állandó fájdalomérzettel. A nem megfelelően kezelt ízületi bántalmaknak viszont előbb – utóbb ez lehet a vége. A közérzeted rossz lesz, nem tudsz rendesen mozogni és már az is nagy kihívás lesz, hogy felkelj az ágyból. Ha nem szeretnél így élni, akkor érdemes tudatosan tenned a fájdalom ellen.
 
Ha kopás miatt jelentkezik a fájdalom
A kopás miatt jelentkező mozgásszervi fájdalom a kor előrehaladásán kívül a mozgásszegény életmód, valamint az elhízás miatt is kialakulhat. A kezelés első lépcsőfoka a fájdalomcsillapítók alkalmazása, de később már szteroidos injekciókkal is orvosolhatják. Emellett a gyulladáscsökkentő kenőcsök is megoldást nyújthatnak, azonban a folyamatot visszafordítani nem lehet. Ennek oka, hogy ha a két fő részből álló porcszövet, - melyet egy rugalmas sejt közötti állomány és porcot lebontó enzimekből áll – egyensúlya felborul és a porc kopása elkezdődik, a károsodást visszafordítani nem lehet. Megelőzésre azonban van lehetőség, az egészséges életmóddal megkímélhetjük ízületeinket!
 
Ha gyulladás okozza a tüneteket
Ha valamilyen gyulladás okozza a bosszúságot, azonnal orvoshoz kell fordulnod. Annak ugyanis, hogy valahol gyulladás van a szervezetedben, számos oka lehet, ebben az esetben nem elég csupán a tüneteket kezelni.
 
Ha félsz az orvostól
Ha tudod, hogy orvoshoz kellene fordulnod, de félsz attól, hogy mi fog történni, érdemes előtte tájékozódnod. Ehhez igénybe veheted telefonos szolgáltatásunkat. Dr. Tóth Ildikó Gyöngyi általános orvostan valamint háziorvostan szakorvos. „Általános orvostan szakvizsgával, közel három évtizedes háziorvosi és ügyeleti tapasztalattal rendelkezem, melyet részben Németországban szereztem meg. Dolgoztam a gyógyszeriparban is. Az ott szerzett tudással ötvözve az orvosi tapasztalataimat, jó hatásfokkal ismerem fel a tünetek közötti összefüggéseket, állítom fel a diagnózist, majd annak kezelésében biztos támaszt tudok adni. A megfelelő gyógykezelés kulcsa a korai felismerés. Ebben tudok Önnek hathatós segítséggel szolgálni.”– mondja magáról a doktornő. A legtöbb ilyen szolgáltatással ellentétben ez a hívás nem emeltdíjas, tehát annyit fizetsz, amennyibe egy normál telefonhívás kerülne, nem terheljük a pénztárcádat feleslegesen. Minden hétköznap 13 és 17 óra között várja a hívásokat a +36 (30) 955 9240-es telefonszámon. Ha esetleg nem veszi fel a telefont, érdemes később próbálkozni, ugyanis elképzelhető, hogy éppen egy másik érdeklődővel beszél. 
 
Gyógyszerek helyett
Amennyiben pedig nem szeretnénk gyógyszereket szedni a fájdalom csillapítására, a Ganoderma gomba gyulladáscsökkentő és sima izom lazító, fájdalomcsillapító hatása van leginkább az ízületekre.