Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Blog

ELŐZD MEG A SZÍVROHAMOT ÉS A STROKE-OT!

2018.11.25 18:10

ELŐZD MEG A SZÍVROHAMOT ÉS A STROKE-OT!

Zsibbadt lábak, nehéz járás, görcsös vádli. A leggyakoribb tünetei a perifériás artériás betegségeknek, mely a leggyakoribb kiváltó oka a szívrohamnak és a stroke-nak. Az idő előrehaladtával sokan hajlamosak az öregedésre fogni a fentebb említett jeleket, ám érdemes minél előbb orvoshoz fordulni, hogy megakadályozhassuk a szövődményeket.

 

A perifériás artériás betegségeknek számos oka lehet, ezek közül azonban a leggyakoribb az érelmeszesedés. Ez azt jelenti, hogy az érfalban zsíros részek alakulnak ki, mely szűkíti az eredet és akadályozza a vér normál áramlását. A legtöbbször a szívnél fordul elő ez a jelenség, de bármely artériát megtámadhatja az érelmeszesedés, különösen 50 éves kor felett.

Nemzetközi statisztikák szerint világszinten a 5 - 28 százalék esély van a betegség előfordulására. Az idősebbeknél leginkább az életmódban keresendők az okok, mely miatt rendszerint anyagcsere-betegségek alakulnak ki, ami érszűkület, súlyosabb esetben pedig perifériás artériás betegséget okoz. A fiatalabb generáció esetében inkább autoimmun vagy egyéb genetikus eltérések, gyulladások miatt jelentkezhet ugyanez.

 

A leggyakoribb kiváltó okok:

- dohányzás

- cukorbetegség

- elhízás

- öröklődő magas vérnyomás

- problémás koleszterin szint

- öröklődő autoimmun betegés

 

Miért érdemes azonnal orvoshoz fordulni, ha valamilyen tünetet észlelünk?

Ha csak egy – két tünetet észlelsz, érdemes azonnal orvoshoz fordulnod, így elkerülheted a súlyosabb szövődmények, valamint a szívroham és a stroke kialakulását.

 

Ha félsz az orvostól

Ha tudod, hogy orvoshoz kellene fordulnod, de félsz attól, hogy mi fog történni, érdemes előtte tájékozódnod. Ehhez igénybe veheted telefonos szolgáltatásunkat. Dr. Tóth Ildikó Gyöngyi általános orvostan valamint háziorvostan szakorvos. „Általános orvostan szakvizsgával, közel három évtizedes háziorvosi és ügyeleti tapasztalattal rendelkezem, melyet részben Németországban szereztem meg. Dolgoztam a gyógyszeriparban is. Az ott szerzett tudással ötvözve az orvosi tapasztalataimat, jó hatásfokkal ismerem fel a tünetek közötti összefüggéseket, állítom fel a diagnózist, majd annak kezelésében biztos támaszt tudok adni. A megfelelő gyógykezelés kulcsa a korai felismerés. Ebben tudok Önnek hathatós segítséggel szolgálni.”– mondja magáról a doktornő. A legtöbb ilyen szolgáltatással ellentétben ez a hívás nem emeltdíjas, tehát annyit fizetsz, amennyibe egy normál telefonhívás kerülne, nem terheljük a pénztárcádat feleslegesen. Minden hétköznap 13 és 17 óra között várja a hívásokat a +36 (30) 955 9240-es telefonszámon. Ha esetleg nem veszi fel a telefont, érdemes később próbálkozni, ugyanis elképzelhető, hogy éppen egy másik érdeklődővel beszél. 

A Ganoderma gomba alkalmas az artériás érelmeszesedés megelőzésére és kezelésére, így javasolt folyamatos fogyasztása!