Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Blog

MI LEHET AZ ÁLMATLANSÁG OKA?

2018.11.25 17:47

MI LEHET AZ ÁLMATLANSÁG OKA?

Álmatlan forgolódás, felriadás, átvirrasztott éjszakák... az alvászavarnak számos oka lehet, legtöbbször a lélekben kell feltárni az okokat, de az sem kizárt, hogy fizikai téren kell keresni a megoldást. Lássuk, mi állhat a háttérben és hogy orvosolható a probléma!

Lelki okok
Sok esetben lelki problémák állnak az álmatlanság hátterében. Ha nem találod a megoldást egy felmerült helyzetre - akár tudatos ez, akár nem - mikor nap végére elfogynak a mindennapi tennivalók és a nyugalomé lenne a főszerep, felerősödnek ezek a problémák. Ennek legfőbb oka, hogy ezeknek az érzéseknek a központja az agyban pontosan ott van, ahonnan az alváskésztetés is indul. A félelem, a harag, a düh, a szorongás, a fenyegetettség érzése és a bűntudat mind egy helyen "fészkelnek" a hipotalamuszban az alvás "funkciónkkal" együtt. Így nem csoda, hogy ha felmérgelnek, ha félsz valamitől vagy szorongsz egy bizonyos probléma miatt, nem tudsz elaludni. Érdemes minél hamarabb leszámolni ezekkel a frusztrációkkal, hiszen ez egész életünkre hatással lehet. Ha már tényleg kóros alváshiányról beszélünk és egyedül nem tudsz megbirkózni vele, érdemes felkeresned egy pszichológus szakembert. 
 
Fizikai okok
Ha nem lelki oka van a jelenségnek, akkor bizony a fizikumunkban kell keresni a problémát és a megoldást. Gyakran ugyanis egy rejtett betegség vagy egy gyógyszer mellékhatása is kiválthatja az álmatlanságot. Gyakori például, hogy a pajzsmirigy túlműködése váltja ki az alvászavart is. Emellett ha gyógyszert szedsz, érdemes megnézni annak tájékoztatóját, hátha abban keresendő a probléma. Fontos, hogy semmiképpen ne magad dönts egy gyógyszer elhagyásáról vagy egy „diagnózis” felállításáról, minden esetben keress fel egy orvost, aki megerősít téged az elképzeléseidben.
 
A Ganoderma gomba is megoldást nyújthat az alvászavar ellen! Három havi kúrával már érzékelhető a javulás.
 
Ha tudod, hogy orvoshoz kellene fordulnod, de félsz attól, hogy mi fog történni, érdemes előtte tájékozódnod. Ehhez igénybe veheted telefonos szolgáltatásunkat. Dr. Tóth Ildikó Gyöngyi általános orvostan valamint háziorvostan szakorvos. „Általános orvostan szakvizsgával, közel három évtizedes háziorvosi és ügyeleti tapasztalattal rendelkezem, melyet részben Németországban szereztem meg. Dolgoztam a gyógyszeriparban is. Az ott szerzett tudással ötvözve az orvosi tapasztalataimat, jó hatásfokkal ismerem fel a tünetek közötti összefüggéseket, állítom fel a diagnózist, majd annak kezelésében biztos támaszt tudok adni. A megfelelő gyógykezelés kulcsa a korai felismerés. Ebben tudok Önnek hathatós segítséggel szolgálni.”– mondja magáról a doktornő. A legtöbb ilyen szolgáltatással ellentétben ez a hívás nem emeltdíjas, tehát annyit fizetsz, amennyibe egy normál telefonhívás kerülne, nem terheljük a pénztárcádat feleslegesen. Minden hétköznap 13 és 17 óra között várja a hívásokat a +36 (30) 955 9240-es telefonszámon. Ha esetleg nem veszi fel a telefont, érdemes később próbálkozni, ugyanis elképzelhető, hogy éppen egy másik érdeklődővel beszél.