Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Blog

SZABADULJ MEG A PATTANÁSOKTÓL A TERMÉSZET EREJÉVEL!

2018.11.25 17:42

SZABADULJ MEG A PATTANÁSOKTÓL A TERMÉSZET EREJÉVEL!

Fájdalmas, gyulladt, ronda pattanások, fekete mitesszerek... az élet megkeserítői sokaknál nem csak serdülő korban, hanem később is. Mit lehet tenni? Egyszerűen meg kell szokni és együtt kell élni vele? Ha nagyon szeretnél végre megszabadulni ezektől az idegesítő pattanásoktól, most a legjobb helyen jársz. 

Tulajdonképpen mitől alakulnak ki a pattanások?
Ezek az idegesítő kis bőrelváltozások akkor jönnek létre, ha a bőben levő faggyúmirigyek kivezető nyílása eltömődik. Serdülőkorban szinte senki nem ússza meg, hogy előjöjjenek a pattanások és mitesszerek, azonban ha valakinek vele született hajlama van, nem megfelelőek a környezeti hatások vagy nem megfelelően ápolja bőrét, könnyen kialakulhat a tinédzser kor elmúlását követően is. Akár már 10 éves kor környékén is megjelenhetnek az első pattanások, amely általában a fiúknál erősebb, bár a lányokat rendszerint jobban megviseli egy - egy gyulladt göb. Azonban ha nem kezeljük megfelelően ezeket az elváltozásokat, könnyen hegek maradhatnak utána, így amellett, hogy rendszeresen látogatjuk a kozmetikusunkat, érdemes már a megelőzésen is gondolkozni. A megfelelő bőrtisztítás nagyon fontos, hiszen a napközben ránk rakódott szennyeződéseket hazavisszük a kezünkön, a bőrünkön, az arcunkon. Ha ezeket nem távolítjuk el nem csak bacilusokat vihetünk be a házunkba, hanem eltömíthetjük pórusainkat is, ami rendszerint gyulladt pattanással "bosszulja" majd meg a kevés törődést.
 
Hogy szabadulhatunk meg a pattanásoktól?
Ha erős az immunrendszerünk, akkor könnyen orvosolja szervezetünk a kialakult mitesszereket, aknékat és pattanásokat és kevesebb az esély a kiújulásukra is. 
1. Fontos a folyamatos bőrtisztítás és a hidratálás is, azonban ehhez minden esetben szakember segítségét kell kérni. Nem érdemes random válogatni a drogériákban, ugyanis a széles kínálatból nehéz kiválasztani a számunkra ideális kozmetikumot.
 
2.Ha a természetes készítmények között válogatnál, akkor remek megoldás lehet a teafaolaj, a körömvirág, a tölgyfakéreg vagy az aloe vera használata is. 
 
3. Fontos, hogy mindig alaposan mossuk le a sminket a nap végén, ellenkező esetben ezek is előidézhetnek pattanásokat.
 
4. Az egészséges táplálkozás is sokat számít a pattanásos bőr elkerülésének szempontjából, ennek hatása már néhány nap után tapasztalható. 
 
5. A védekező képességünk megerősítéséhez elengedhetetlen a Ganoderma gomba, amellyel legyőzhetjük ezeket a zavaró, apró problémákat.